fbpx
Trail-Events.nl | Sint Anthonis Trail

Trail-Events.nl | Sint Anthonis Trail

Midden in een dynamisch en bijzonder winterritme van de ene week een sport- of sneeuwwandelreis in de Alpen van AltijdSporten.nl of Bergwandelen.com en de andere week een leven in Nederland, zag ik ineens de mogelijkheid om mee te doen met een event van Trail-Events van Trailrunning Community. Tof!
Must-Do-Tje
Nou, dat wordt dat moest zo zijn natuurlijk! Aangezien het Avonturenbusje in Zuid Frankrijk staat werd het feestje alleen nog maar groter en het plan concreet: 30 km wielrennen, 23 km trailrunnen en 30km trailrunnen.

En daar ging ik!
Geen idee waar Sint-Antho-nis ligt, maar de Garmin Fenix wist de weg. Heerlijk om weer eens te fietsen, de Hollandse wind te voelen en te stoempen op de pedalen. Ik zat me al te verheugen op de terugweg, dát wordt windje-mee!

Dacht ik …

Sint Anthonis
Ik was ruim op tijd en kon dus even op het gemakje kennismaken met Geraldine en Cor, zij zijn naast Chris de mede motoren van Trail-Events. Wat hebben ze alles goed georganiseerd! Ik had al snel contact met de andere trailers, van beginner tot vergevorderd. Heel leuk!

Breefing
Cor deed nog een breefing. Nuttige informatie werd afgewisseld met lol en grappen. Even opletten wat ik nu serieus moet nemen ;).

Beleving
Het startnummer doet vermoeden dat er een race element in zit, maar dat is hooguit om als 1e het finishbiertje in ontvangst te mogen nemen. Die iedereen krijgt trouwens haha!

We mogen!
In ultra relaxed tempo zette het groepje trailers van de 23 km de looppas in. Mijn voeten waren bevroren, wat wel typisch aanvoelde. Het zal ergens wel ontdooien als ik blijf bewegen was mijn theorie. Na 6km was dat pas zover!

De eerste kilometers liep ik voorop. Amai, dat is niet handig, want ik ben geen held met routes! Gelukkig kwam een jongen me al snel voorbij en was alles verder tiptop uitgepijld en werd ik daarna meer ingehaald en kon ik lekker volgen. Heerlijke trailende en slingerende paadjes waren voor ons uitgezet, laat mij hier maar draven :).

Even simpel
Na alle reizen, een longontsteking (of-iets-dat-erop-leek) eind januari, waarbij ik ook een gekneusde rib scoorde zat de vermoeidheid merkbaar in mijn systeem. De pijn aan de dijnende rib met het getrail was wel vervelend, maar kon de pret vandaag niet heel erg drukken. Eindelijk is de ergste stekende pijn op z’n retour.

Afijn, een dagje lekker buitenzijn was eigenlijk de enige ‘verwachting’ voor vandaag. En-dat-ging-lukken. Een andere reeële verwachting was dat het kaarsje wel ergens zou uitgaan. Lol. Hopelijk ergens aan het einde van de dag, maar eerder was ook prima. Ik kom wel thuis.

En toen … toen ging het regenen. WAH! En ik vond het te gek!

Weet je wel hoe leuk het is om in de regen te rennen als je dat nooit meer doet met alle zonverwennelarij in de Hautes-Alpes! Ik liep met mijn handpalmen omhoog, liet de regen erop tikken terwijl de dribbelpas omhoog ging en ik profiteerde van de energiestuip die het me gaf. Lache dit zeg!

Smullen maar!
De voedingspost was enorm goed verzorgd, lol met Chris en de anderen en op naar de Finish. Nog 6km. 

De route bleef onderminderd mooi en afwisselend. Met deze trail heb ik weer een mooi stukje Nederland verkend. Dank je wel!

Kadootjes!
Bij de finish het enige echte Trail-Events Biertje en een groot kado van Vifit met herstelshake.

Oer
Snel omkleden en naar huis. Hele grote woei. Tegen. Toch wel. Tuurlijk. Met zwiepende takken ontwijkend, hagelstenen recht op mijn snoet en tot slot nog wat donder en bliksem om deze oer- & buitendag af te sluiten kwam ik weer thuis.

Ik heb een heerlijke buitendag gehad en genoten van een hele lange en warme douche! De volgende dag had ik alleen maar spierpijn in mijn armen van het tegen de wind in sturen. Haha. Raar lijf ;).

Aankomende reizen
Ik kan nu even opladen voordat we weer heerlijke reizen gaan maken op de mooiste plekjes in Europa met de laatste twee winterreizen in Binn in Zwitserland en het Sneeuwavontuur. Daarna starten in mei de trailrunreizen alweer van AltijdSporten.nl zoals de Trailrunweek Light in Zwitserland en de Trailrunweek in Zuid Frankrijk.

Zinnnn in!!!! Je kunt nog mee trouwens!

Trailrunnen in de Zuid Franse Alpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.