fbpx
AltijdSporten.nl Reisgarantie

AltijdSporten.nl Reisgarantie

Voor alle aanbieders van reizen geldt het volgende inzake reisgarantie: de garantie voorkomt dat consumenten de reissom, die zij vooruit hebben betaald, in geval van financieel onvermogen ofwel bij faillissement van de reisorganisator kwijt zijn. De reisgarantie garandeert reizigers die al op reis zijn bovendien dat zij gerepatrieerd worden of hun reis kunnen vervolgen. Altijdsporten.nl voldoet aan de wettelijke garantiestelling.

STO Reisgarantie

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt AltijdSporten.nl.nl gebruik van de STO Reisgarantie op al haar reizen (behalve losse accommodaties en losse treintickets).

De Stichting Take Over (STO) zal in geval van faillissement van AltijdSporten.nl ervoor zorgen dat je je geld terug krijgt, je reis kunt vervolgen of naar huis kunt reizen. Om dit te kunnen realiseren maakt de STO gebruik van een derdengeldenregeling. Als reiziger betaal je de reissom niet aan STO, maar aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow (SDCE). Certo Escrow, een door de Nederlandsche Bank vrijgestelde betaaldienstenverlener, beheert deze stichting. Wanneer voor het einde van jouw reis AltijdSporten.nl niet failliet gaat zal de reissom 1 dag na afloop van je reis door de SDCE overgemaakt worden aan AltijdSporten.nl.nl. Alleen in geval dat AltijdSporten.nl in surseance van betaling komt of failliet gaat vóór het einde van jouw vakantie, maakt Certo Escrow de in bewaring gegeven reissom over aan de STO. Zo kunnen schuldeisers niet bij jouw geld. Indien je nog niet op reis bent ontvang je de betaalde reissom terug. Wanneer je reeds onderweg bent zal de STO ervoor zorgen dat jij ofwel het rechtmatige deel van jouw reissom terug krijgt, dat je jouw reis af kan maken of dat je naar huis kunt terug keren.

Jouw boeking en procedure

Nadat je van AltijdSporten.nl.nl een boekingsbevestiging hebt ontvangen, ontvang je van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kun je direct overgaan tot betaling. Afhankelijk van het tijdstip van de boeking krijg je een verzoek tot betaling van de aanbetaling en later tot betaling van het restant van de reissom of tot betaling van de hele reissom in één keer als je kort voor vertrek van de reis boekt. Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.

Belangrijke opmerkingen

Eventuele klachten of claims over jouw reis, staan los van deze betaalmethode. Onze annuleringsvoorwaarden zijn bij deze manier van betalen gewoon van toepassing.

De manier van betalen via Certo Escrow zal iets meer van jouw tijd en aandacht vragen. Wij vragen hiervoor begrip en bieden als kleine specialistische organisatie graag financiële zekerheid aan onze reisgenoten. Wij zorgen er overigens voor dat door onze manier van werken de kans op faillissement nihil is.

www.sto-reisgarantie.nl
www.certo-escrow.com 

Vereniging van kleinschalige reisorganisaties VvKR

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

www.vvkr.nl

 

 

AltijdSporten.nl