fbpx
BergTriathlonweek – Programma

BergTriathlonweek – Programma

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat we gaan doen. Bekijk hieronder het voorlopige programma van de Bergtriathlonweek.

Het basis-dagprogramma is als volgt:

  • 07.30 uur rek & strek
  • 08.00 uur ontbijt
  • 09.00 uur klaarmaken voor de training
  • 09.30 uur programma
  • 18.00 uur presentatie (2x)
  • 19.30 uur diner
ZATERDAG

Wil je je benen even wakker schudden na de reis? Aan het einde van de middag springen we met de liefhebbers op de fiets en beklimmen we de huisklim van de ‘makkelijke kant’. Je ziet zo gelijk al een mooi gedeelte van de vallei waar je deze week zult verblijven.
10km en 350 meter klimmen

ZONDAG

Vandaag staat het acclimatiseren centraal. Rustig wennen aan de hoogte en de wegen van Frankrijk.

Ochtend
Wielrennen: Pre de Madame Carle, Chambran, Puy Saint Vincent
40 km en 1000 meter klimmen

Middag
Trailrun over de geheime én populaire paadjes van Puy Saint Vincent. Onderweg krijg je specifieke tips voor het offroad rennen in de bergen in een triathlon.
10 km en 600 meter klimmen

Avond
Presentatie van Jan Stehouwer – Ironmanager ‘Triathlonnen met je hart(slag)!’

MAANDAG

Ochtend
Zwemtraining van 1 uur in het 25m piscine van Briancon. Je kunt met de auto of op de fiets hiernaar toe
20 km en 500 meter klimmen

Middag
Trailrun Tour les Têtes. Deze fantastische tour rondom één van onze huistoppen ‘Les Têtes’ heeft alles in zich om het geleerde van gisteren in de praktijk te brengen. Lange afdalingen, lange klimmen, steil en minder steil en adembenemende uitzichten. We starten & eindigen op het terras van Chalet Alpelune. Wil je deze dag korter lopen? Dan gaan we samen met jou kijken naar de mogelijkheden, want het is jouw week.
18km en 800 meter klimmen

DINSDAG

Ochtend & Middag

Vandaag gaan we het wisselen trainen. Met de nodige hoogtemeters natuurlijk! We wonen deze week op een berg dus de training begint met een heerlijke afdaling, prachtige uitzichten op 4000-ers en wild stromende sneeuwwater in de rivieren. De laatste 4 kilometer van het fietsrondje ga je weer omhoog met percentages tussen de 6 en 9%.

Boven staan je loopschoenen klaar om vlot in je loopschoenen te springen. Ook nu mag je weer beginnen met een relatief vlak en licht dalend stuk. Een heerlijke trail met uitzichten over de hele vallei.

1, 2 of 3 keer: wielrennen 10 km en 350 meter klimmen en trailrun 5 km en 100 meter klimmen

Avond
Workshop van de Sportfysio, ex-prof wielrenner, snowracer en trailrunner Jeroen Snick die in deze vallei woont.

WOENSDAG

Ochtend & Middag
Wielrennen: Wielerronde Col d’Izoard

We kunnen je niet naar huis laten gaan zonder deze fantasche ronde. De renners van de Tour de France en Giro d’Italia gingen je voor over deze col. Laat jezelf na elke bocht verrassen terwijl je je lichaam traint en laat aanpassen aan het wielrennen in de bergen.

Wil je écht lang in het zadel zitten dan neem je de afslag naar Col d’Agnel. Een prachtige beklimming en op de top sta je in Italië! Als je hiervoor kiest kom je thuis met 139km / 4390hm op de teller en gróte verhalen aan het diner ’s avonds ;).

100 km en 2200 meter klimmen

DONDERDAG

Ochtend
Zwemmen in bergmeer. We hebben vandaag veel aandacht voor de verschillende triathlonstarts, het navigeren in buitenwater en een snelle wissel.

Middag
Relatief vlakke trailrun in het dal met uitzichten op bekende 4000-ers. Deze route is eenvoudig in te korten tot een ronde vanaf 8km als je dat beter past.

26 km en 700 meter klimmen

Vrijdag

Vandaag doen we alle drie de onderdelen van de triathlon achter elkaar in één training!

1km zwemmen, 40 km wielrennen, 10 km trailrunnen

Zaterdag

Reisdag

Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!