fbpx
BergTriathlonweek – Programma

BergTriathlonweek – Programma

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat we gaan doen. Bekijk hieronder het voorlopige programma van de Bergtriathlonweek.

Het basis-dagprogramma is als volgt:

  • 07.30 uur rek & strek
  • 08.00 uur ontbijt
  • 09.00 uur klaarmaken voor de training
  • 09.30 uur programma
  • 18.00 uur presentatie (2x)
  • 19.30 uur diner
ZATERDAG

Wil je je benen even wakker schudden na de reis? Doe mee met een relaxte Mountain Urban Trail door Puy Saint Vincent, het bergdorpje waar je deze week verblijft.
7 km en 250 meter klimmen

Je kunt ook op eigen gelegenheid een ‘rondje huisklim’ fietsen.
10km en 350 meter klimmen

ZONDAG

Vandaag staat het acclimatiseren centraal. Rustig wennen aan de hoogte en de wegen van Frankrijk.

Ochtend | Kennismakingstrail
We trailen over de meest vlakke paadjes van Puy Saint Vincent. Ze traverseren van links naar rechts over de flanken van de berg. Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Aan het einde van de week zul je de bergen gaan herkennen. Misschien heb je er wel opgestaan!
8 km en 200 meter klimmen

Middag
Wielrennen: Pre de Madame Carle, Puy Saint Vincent
40 km en 1000 meter klimmen

Avond
Taco Spriensma deelt graag zijn kennis en ervaringen over de belangrijkste elementen die je tegen kunt komen tijdens het triathlonnen & trailrunnen in de bergen. Denk aan: weerkunde, navigeren en materiaal.

MAANDAG

Ochtend
Vandaag lopen we de Fournel Vallei Trailrun vanuit de Fournel Vallei. De trailrun heeft veel afwisseling in klimmen, dalen en we komen alle soorten ondergrond tegen. Zo raak je snel gewend aan het trailen in de Hautes-Alpes!
15km en 600 meter klimmen

Middag
Zwemtraining van 1 uur in het 25m piscine van l’Argentiere of Briancon.

DINSDAG

Ochtend & Middag

Col de Lautaret Koppeltraining

De geheime tip van onze Franse vrienden! In de Herfst Trailrunweek van 2018 liepen we deze trail voor de eerste keer en wisten direct: die willen we jou in de lente ook laten zien! We rijden met de auto en fietsen naar Col de Lautaret. Met een kleine transfer starten we de trail in Casset.

De trail begint met een klim en daarna kun je eindeloos rennen. Soms moet je echt even stil staan om een fotootje te nemen, want de omgeving veranderd doorlopend. We hopen dat je het net zo indrukwekkend vind als wij vorig jaar.

We komen uit op de Col de Lautaret uit. Hier hebben we in de ochtend de fietsen neergezet voor het toetje van de dag. Op de fiets naar huis! Na een heerlijke afdaling begint gestaag het klimmen terug naar Chalet AlpeLune

Trail: 20 km – 800 meter klimmen
Fietsen: 45km / 617 meter klimmen (1.218 meter dalen)

WOENSDAG

Ochtend & Middag
Wielrennen: Wielerronde Col d’Izoard

We kunnen je niet naar huis laten gaan zonder deze fantasche ronde. De renners van de Tour de France en Giro d’Italia gingen je voor over deze col. Laat jezelf na elke bocht verrassen terwijl je je lichaam traint en laat aanpassen aan het wielrennen in de bergen.

Wil je écht lang in het zadel zitten dan neem je de afslag naar Col d’Agnel. Een prachtige beklimming en op de top sta je in Italië! Als je hiervoor kiest kom je thuis met 139km / 4390hm op de teller en gróte verhalen aan het diner ’s avonds ;).

100 km en 2200 meter klimmen

DONDERDAG

Vandaag ga je genieten van een avontuurlijke koppeltraining ‘Refuge Des Bains’. Vanaf AlpeLune spring je op de fiets, je daalt af in de d’Onde Vallei en fietst deze vervolgens in tot je niet verder kunt. Daar staan je loopschoenen klaar en begint een prachtige, vooral renbare, bergklim naar het berghutje ‘Le Bains’. Vergeet niet te genieten van deze prachtige plek in de bergen! Als je bent uitgepuft kun je beginnen aan de 2e koppel. Afdalend naar je fiets en vanaf daar weer terug naar AlpeLune.

Wielrennen 1: 12 km / 500 m klimmen
Trailrun: 4km / 460 m klimmen

+

Trailrun: 4km / 0 m klimmen
Wielrennen: 12 km / 350 meter klimmen

Avond
Het nut en de fun van krachttraining voor triathleten van Jan Stehouwer (Ironmanager.nl). Je krijgt de beste tips en trics waar je thuis mee verder kunt!

Vrijdag

Ochtend
Zwemmen in bergmeer. We hebben aandacht voor de verschillende triathlonstarts, het navigeren in buitenwater en een snelle wissel.

Middag
Doen we alle drie de onderdelen van de triathlon achter elkaar in één training! De eerste en enige echte ‘Les Têtes Triathlon’ 😉

1km zwemmen in het bergmeertje La Roche de Rame, 46 km / 1300 hm wielrennen naar Prey ‘d Amont (net iets boven Chalet AlpeLune), 9 km trailrunnen naar Les Têtes & terug naar de wisselzone. 

Daarna rest alleen nog het uitbollen op het terras van AlpeLune na een hele sportieve week in de bergen!

Zaterdag

Reisdag

Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!