fbpx
BergTriathlonweek – Programma

BergTriathlonweek – Programma

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat we gaan doen. Bekijk hieronder het voorlopige programma van de Bergtriathlonweek.

Het basis-dagprogramma is als volgt:

  • 07.30 uur rek & strek
  • 08.00 uur ontbijt
  • 09.00 uur klaarmaken voor de training
  • 09.30 uur programma
  • 18.00 uur presentatie (2x)
  • 19.30 uur diner
ZATERDAG

Wil je je benen even wakker schudden na de reis? Aan het einde van de middag springen we met de liefhebbers op de fiets en beklimmen we de huisklim van de ‘makkelijke kant’. Je ziet zo gelijk al een mooi gedeelte van de vallei waar je deze week zult verblijven.
10km en 350 meter klimmen

of je doet mee met een relaxte Mountain Urban Trail door Puy Saint Vincent, het bergdorpje waar je deze week verblijft.
7 km en 250 meter klimmen

ZONDAG

Vandaag staat het acclimatiseren centraal. Rustig wennen aan de hoogte en de wegen van Frankrijk.

Ochtend | Kennismakingstrail
We trailen over de meest vlakke paadjes van Puy Saint Vincent. Ze traverseren van links naar rechts over de flanken van de berg. Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Aan het einde van de week zul je de bergen gaan herkennen. Misschien heb je er wel opgestaan!
8 km en 200 meter klimmen

Middag
Wielrennen: Pre de Madame Carle, Chambran, Puy Saint Vincent
40 km en 1000 meter klimmen

Avond
Taco Spriensma deelt graag zijn kennis en ervaringen over de belangrijkste elementen die je tegen kunt komen tijdens het triathlonnen & trailrunnen in de bergen. Denk aan: weerkunde, navigeren en materiaal.

MAANDAG

Ochtend
Vandaag lopen we de Fournel Vallei Trailrun. De trailrun heeft veel afwisseling in klimmen, dalen en we komen alle soorten ondergrond tegen. Zo raak je snel gewend aan het trailen in de Hautes-Alpes!
15km en 600 meter klimmen

Middag
Zwemtraining van 1 uur in het 25m piscine van Briancon. Je kunt met de auto of op de fiets hiernaar toe
20 km en 500 meter klimmen

DINSDAG

Ochtend & Middag

Vandaag gaan we het wisselen trainen. Met de nodige hoogtemeters natuurlijk! We wonen deze week op een berg dus de training begint met een heerlijke afdaling, prachtige uitzichten op 4000-ers en wild stromende sneeuwwater in de rivieren. De laatste 4 kilometer van het fietsrondje ga je weer omhoog met percentages tussen de 6 en 9%.

Boven staan je loopschoenen klaar om vlot in je loopschoenen te springen. Ook nu mag je weer beginnen met een relatief vlak en licht dalend stuk. Een heerlijke trail met uitzichten over de hele vallei.

1, 2 of 3 keer: wielrennen 10 km en 350 meter klimmen en trailrun 5 km en 100 meter klimmen

WOENSDAG

Ochtend & Middag
Wielrennen: Wielerronde Col d’Izoard

We kunnen je niet naar huis laten gaan zonder deze fantasche ronde. De renners van de Tour de France en Giro d’Italia gingen je voor over deze col. Laat jezelf na elke bocht verrassen terwijl je je lichaam traint en laat aanpassen aan het wielrennen in de bergen.

Wil je écht lang in het zadel zitten dan neem je de afslag naar Col d’Agnel. Een prachtige beklimming en op de top sta je in Italië! Als je hiervoor kiest kom je thuis met 139km / 4390hm op de teller en gróte verhalen aan het diner ’s avonds ;).

100 km en 2200 meter klimmen

DONDERDAG

Col de Lautaret Koppeltraining

De geheime tip van onze Franse vrienden! In de Herfst Trailrunweek van 2018 liepen we deze trail voor de eerste keer en wisten direct: die willen we jou in de lente ook laten zien! De trail begint met een klim en daarna kun je eindeloos rennen. Soms moet je echt even stil staan om een fotootje te nemen, want de omgeving veranderd doorlopend. We hopen dat je het net zo indrukwekkend vind als wij vorig jaar.

We komen uit op de Col de Lautaret uit waar je waarschijnlijk met de auto overheen bent gekomen. Hier hebben we in de ochtend de fietsen neergezet voor het toetje van de dag. Op de fiets naar huis! Na een heerlijke afdaling begint gestaag het klimmen terug naar Chalet AlpeLune

Trail: 20 km – 800 meter klimmen
Fietsen: 45km / 617 meter klimmen (1.218 meter dalen)

Avond

Het nut en de fun van krachttraining voor triathleten van Jan Stehouwer (Ironmanager.nl). Je krijgt de beste tips en trics waar je thuis mee verder kunt!

Vrijdag

Ochtend
Zwemmen in bergmeer. We hebben veel aandacht voor de verschillende triathlonstarts, het navigeren in buitenwater en een snelle wissel. En nu we er toch zijn …

Middag

Doen we alle drie de onderdelen van de triathlon achter elkaar in één training!

1km zwemmen in bergmeer, 40 km wielrennen, 10 km trailrunnen

Zaterdag

Reisdag

Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!