Herfst Trailrunweek – Programma

Herfst Trailrunweek – Programma

We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat we gaan doen.

Tijdens de Herfst Trailrunweek besteden we tijdens de week aandacht aan je klim- en daaltechniek. De routes zullen tussen de 6 en 25km lang zijn met 300 – 1500 hoogtemeters per etappe. Soms lopen we 2 etappes per dag en gaan natuurlijk op zoek naar vele bijzondere topjes tot 3000 meter hoogte!

Het basis-dagprogramma is als volgt

Energie Oplaadweek AltijdSporten.nl

  • 07.30 uur rek & strek
  • 08.00 uur ontbijt
  • 09.00 uur klaarmaken
  • 09.30 uur we gaan de trails op!
  • 18.00 uur presentatie (2x)
  • 19.30 uur diner

ZATERDAG

Eind van de middag | Het losloopje | 6 km ~ 300 hm
Welkom in Frankrijk! Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een ontspannen bijklets-rondje om het chalet.

Energie Oplaadweek AltijdSporten.nl

ZONDAG

Via Ferrata Trail | 8km ~ 300hm

We trailen vanaf Chalet AlpeLune naar een Via Ferrata. Daar liggen alle spullen klaar incl. begeleiding om verantwoord ons eerste avontuur te beleven in de bergen. Na een uurtje klimmen en klauteren trailen we terug naar Chalet AlpeLune over de relatief vlakke traverse paadjes.

altijdsporten herfst trailrunweek

MAANDAG

Ochtend | Huistoppentrail Tête d’Oreac en Les Têtes | 14 km ~ 650 hm

Achter Chalet AlpeLune liggen twee mooie topjes op zo’n 2000 meter hoogte. Op beide toppen heb je een 360 graden- uitzicht op de Hautes-Alpes in herfstkleuren waar je stil van wordt. Fotomoment!

Na de eerste afdaling komen we rond lunchtijd op Col de la Pousterle. We ploffen neer op een prachtige plek en wat eten voordat we de laatste top van vandaag beklimmen. Les Têtes. Een heel andere klim dan de eerste. Je gaat het beleven!

Wil je vandaag meer of minder lopen? Dat kan! Laat het ons weten en we bespreken de mogelijkheden.

altijdsporten herfst trailrunweek

DINSDAG

Vallei Trail | 10 tot 42.2 km met maximaal 1500hm

Deze trail gaat over traverserende paden met doorlopend zicht op de indrukwekkende Pelvoux (4099 hm) en zijn iets minder hoge, maar niet minder indrukwekkende, buren. We komen af en toe door een bergdorpje waar je je water kunt bijvullen.

AltijdSporten.nl Energie Oplaadweek

WOENSDAG

De Blanche Trail | 14 km met 1300 hm

Vandaag gaan we hoog, hoger hoogst! Na een eerste steile klim klauteren we nog een stukje door om op de top van de La Blanche (2953m) te staan. We genieten van het uitzicht, puffen uit en eten wat om daarna een indrukwekkend en verlaten landschap in te trekken. Onderweg komen we langs Lac de Puy Aillaud (2534m) om vervolgens verder af te dalen en weer uit te komen in het bergdorpje Puy Allaud waar we eerder deze dag zijn vertrokken.

altijdsporten herfst trailrunweek

DONDERDAG

Voor deze dag hebben we een unieke trail in gedachten van A naar B die ons is ingefluisterd door een local. Hij vertelde er zó verrukt over dat het wel supergaaf moet zijn. Gemsen gaan we bijvoorbeeld sowieso tegenkomen! We gaan deze trail nog verkennen voordat deze definitief op het programma komt. Afstand zal rond de 25km zijn met de nodige hoogtemeters ;).

altijdsporten herfst trailrunweek

VRIJDAG

Crête Trail | 18km met 1400 hm

Vanuit Chalet AlpeLune beginnen we relatief vlak om lekker op te warmen. Na een half uurtje rennen we dieper en dieper de Narreyroux vallei in. Langzaam maar zeker wordt het steiler en ruiger. De herfstkleuren indrukwekkender en de col komt langzaam in zicht. Wauw! Vanaf Col du Bal komt een prachtig stuk waarbij je links én rechts uitzicht hebt op een vallei. Over de Crête klimmen we rustig door naar het hoogste punt van vandaag, de la Pendine (2749m).

Hierna volgt een eindeloze afdaling en kun je zéér voldaan met een hoofd vol indrukken uitpuffen op het terras van Chalet AlpeLune!

altijdsporten herfst trailrunweek altijdsporten herfst trailrunweek altijdsporten herfst trailrunweek

ZATERDAG

Reisdag


Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!

De ontwikkelingen rondom de verkenningen kun je hier volgen >