fbpx
Trailrunweek – Programma

Trailrunweek – Programma

Tijdens de Lente Trailrunweek geniet je van de mooiste trails van het Nationaal Parc des Ecrins. Onderweg besteden we aandacht aan je klim- en daaltechniek om volop plezier te hebben van het trailen in het hooggebergte. Veel leesplezier!

Het basis-dagprogramma is als volgt

  • 07.30 uur rek & strek
  • 08.00 uur ontbijt
  • 09.00 uur klaarmaken
  • 09.30 uur we gaan de trails op!
  • 18.00 uur presentatie (2x)
  • 19.30 uur diner
ZATERDAG
Welkom in Frankrijk! Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een relaxte Mountain Urban Trail door Puy Saint Vincent, het bergdorpje waar je deze week verblijft.
7 km en 250 meter klimmen
ZONDAG

Ochtend | Kennismakingstrail
We trailen over de meest vlakke paadjes van Puy Saint Vincent. Ze traverseren van links naar rechts over de flanken van de berg. Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Aan het einde van de week zul je de bergen gaan herkennen. Misschien heb je er wel opgestaan!
8 km en 200 meter klimmen

Middag | Techniektraining Trail
Nu het toch vakantie is … gaan we vanmiddag natuurlijk weer de paden op! En waarschijnlijk gaan we er ook van af met onderweg leuke uitdagingen om je trailrunskills te verbeteren.
6 km en 350 meter klimmen

Avond | Workshop
Taco Spriensma deelt graag zijn kennis en ervaringen over de belangrijkste elementen die je tegen kunt komen tijdens het trailen in de bergen. Denk aan: weerkunde, navigeren en materiaal.

MAANDAG

Ochtend | Fournel Vallei Trailrun
De trailrun heeft veel afwisseling in klimmen, dalen en we komen alle soorten ondergrond tegen. Zo raak je snel gewend aan het trailen in de Hautes-Alpes! We starten & eindigen op het terras van Chalet Alpelune. Wil je deze dag korter lopen? Dan gaan we samen met jou kijken naar de mogelijkheden, want het is jouw week.
18km en 800 meter klimmen

Middag | Vrij of …
Neem je racefiets mee en rijd naar het einde van de vallei, daar waar je de gletsjers kunt zien liggen
40km en 800 hm

DINSDAG

Trail Vallée de Clarrée

Een vallei waar we al jaren naar kijken om in te trailen. Afgelopen winter liepen we er op sneeuwschoene en nu zijn we definitief verkocht. En niet een beetje … in 2020 gaan we hier van hut naar hut trailen. Vandaag krijg je een prachtig voorproefje!

We rijden in 45 minuten naar het einde van de vallei in Nevache om daar op onze trailrunschoenen het gebied verder te ontdekken. Bereid je voor op een stevige klim in de eerste helft en vergeet ondertussen niet te genieten van de immense bergmassieven om je heen. Bij het hooggelegen bergmeertje Lac Laramom vergeet je even alles om je heen en wil je alleen maar starten of een dansje maken omdat je hier mag zijn :). Wat een wereld!

Vanaf deze prachtige plek dalen we af naar Ingrid, de vrolijke en jonge huttenwaardin van Rufuge de Ricou. Je wordt getracteerd op een lekkere lunch die we bij mooi weer natuurlijk buiten op het terras opeten. Vanaf de hut trailen trailen we over heerlijke singletracs en langs wild stromende riviertjes omlaag naar Nevache.

18 km en 800 meter klimmen

Heb jij je racefiets mee? Dan kun je op de racefiets naar huis. Vooral dalend met als toetje de huisklim met 400 hoogtemeters.

WOENSDAG

Keuze programma!

1 – Tour over de flanken van de Mont Brison | 18 km en 800 meter klimmen of
2 – Tour Mont Brison  | 32 km ~ 1500 meter klimmen

Vanuit Puy Saint Vincent kijken we de hele week op het bergmassief Mont Brison. Vandaag gaan we hier omheen lopen! We starten onderaan de huisklim van Puy Saint Vincent, 10 minuutjes afdalen met de auto. De trail start met geleidelijk klimmen naar het dorpje Vallouise en vervolgens Col de Vallouise op 2000 meter hoogte. We verwachten dat je hier de laatste sneeuw van de winter tegen gaat komen. Deze sneeuwveldjes steken we over, pas op voor rondvliegende sneeuwballen van je trailmaatjes! 🙂

Er volgt nu een technische singletrack trail die we op het gemakje nemen. De afdaling is ingezet en we begeven ons in een verlaten bergambiance, trailen om een uitgestrekt bergmeer en vrolijk gekleurde bloemenvelden. Ook komen we (dan pas!) langs een waterbron waar je je waterzak kunt bijvullen voor de rest van de dag.

Nu volgt een lange afdaling waarin je goed kunt zien wat de hoogte doet met de omgeving en geuren. Van een rotsachtig gebied lopen we door de boomgrens om uiteindelijk kilometers lang zigzaggend over smalle paadjes in een dicht bos te lopen. De laatste kilometers doen iedereen wel een beetje pijn, maar de voldoening na de beleving van deze dag zal groot zijn. De sauna en jacuzzi staan voor je aan in Chalet Alpelune.

—-

Vind jij de 32km te veel voor vandaag? Dan lopen we met jou een toffe trail tot 1700 meter hoogte richting Col de Vallouise, zwaaien de anderen uit en lopen verder over de flanken van de Mont Brison, door de bossen met continue uitzicht op de 4000-er Pelvoux.

DONDERDAG

Ochtend | Tour Les Tetes

Vandaag starten we direct vanaf huis. Het is een relaxte trail die Frans vlak begint en daarna overgaat in een heerlijke singletrail afdaling door het bos. De klimbenen mogen nu voor zo’n 600 hoogtemeters aan de slag om daarna via de GR route weer af te dalen richting AlpeLune.

Middag | Hydrospeed

We geven de benen rust en zoeken de verkoeling op. Met een board gaan we de Durance af. Met de stroom mee, veilig en tóch spectaculair om mee te maken.

Avond | Workshop

Je krijgt de beste tips en trics waar je thuis mee verder kunt voor nóg meer trailrunplezier!

VRIJDAG

Verrassingstrail
Voor vandaag zoeken we naar de mooiste trail van de regio die we kunnen doen. Afhankelijk van de sneeuwval van de winter, en wat er nu nog ligt, bepalen we de beste route. We sluiten af met een verkoelend drankje op een terrasje.

Ongeveer 20km / 1000 hm

ZATERDAG
Met een hoofd en trailbenen vol herinneringen reis je vandaag weer terug naar huis.

 

Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!