fbpx
Lente Trailrunweek – Programma

Lente Trailrunweek – Programma

Tijdens de Lente Trailrunweek geniet je van de mooiste trails van het Nationaal Parc des Ecrins. Onderweg besteden we aandacht aan je klim- en daaltechniek om volop plezier te hebben van het trailen in het hooggebergte. Veel leesplezier!

Het basis-dagprogramma is als volgt

  • 07.30 uur rek & strek
  • 08.00 uur ontbijt
  • 09.00 uur klaarmaken
  • 09.30 uur we gaan de trails op!
  • 18.00 uur presentatie (2x)
  • 19.30 uur diner
ZATERDAG
Welkom in Frankrijk! Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een ontspannen bijklets-rondje om het chalet.
6 km en 300 meter klimmen
ZONDAG

Ochtend | Kennismakingstrail
We trailen over de meest vlakke paadjes van Puy Saint Vincent. Ze traverseren van links naar rechts over de flanken van de berg. Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Aan het einde van de week zul je de bergen gaan herkennen. Misschien heb je er wel opgestaan!
8 km en 200 meter klimmen

Middag | Apekooitrail
Nu het toch vakantie is … gaan we vanmiddag natuurlijk weer de paden op! En waarschijnlijk gaan we er ook van af ;).
6 km en 350 meter klimmen

Avond | Workshop
Allard van Lingen is Internationaal Mountain Leader en organiseert bergwandelreizen. Hij deelt graag zijn kennis en ervaringen over de belangrijkste elementen die je tegen kunt komen tijdens het trailen in de bergen. Denk aan: weerkunde, navigeren en materiaal.

MAANDAG

Ochtend | Huistoppentrail Tête d’Oreac en Les Têtes
Achter Chalet AlpeLune liggen twee mooie topjes op zo’n 2000 meter hoogte. Op beide toppen heb je een 360 graden- uitzicht waar je stil van wordt. Fotomoment!

Na de eerste afdaling komen we rond lunchtijd op Col de la Pousterle. We ploffen neer op een prachtige plek en wat eten voordat we de laatste top van vandaag beklimmen. Les Têtes. Een heel andere klim dan de eerste. Je gaat het beleven!
14 km en 650 meter klimmen

Wil je vandaag meer of minder lopen? Dat kan! Laat het ons weten en we bespreken de mogelijkheden.

DINSDAG

Ochtend | Trail Vallée de Serre Chevallier

Na een klein half uurtje rijden komen we aan in Briancon. Na Davos (CH) is Briancon, dat op 1330 meter ligt, de hoogst gelegen stad van Europa. De spullen die nodig zijn voor de Raft worden gepast, waarna we Eaurigine Rafting Briançon verlaten en starten met de trail door de brede Serre Chevallier Vallei. We begeven ons op de grens van Frankrijk en Italië vandaag.
20 km en 400 meter klimmen

Middag | Raften!

Na zo’n 20km trailen komen we aan bij de rafts en liggen alle spullen die we ‘s morgens hebben gepast voor ons klaar. Na een welverdiende lunch stappen we in onze rafts en doen we de instructeurs een verzoek of we spectaculair of wat meer gedegen willen afdalen. Er zijn meerdere boten dus voor elk wat wils.

WOENSDAG

Keuze programma!

1 – Tour over de flanken van de Mont Brison | 18 km en 800 meter klimmen of
2 – Tour Mont Brison  | 40 km ~ 1500 meter klimmen

Meer informatie volgt!

DONDERDAG

Col de Lautaret Trail

Meer informatie volgt!

20 of 30km – 800 meter klimmen

Avond | Workshop

Het nut en de fun van krachttraining voor trailrunners van Jan Stehouwer (Ironmanager.nl). Je krijgt de beste tips en trics waar je thuis mee verder kunt!

VRIJDAG

Koninginne Trail Dormillouse

Voor deze trail ‘ontvoeren’ we je een beetje. Tijdens de autorit sturen we de Freissinieres vallei in. Met elke kilometer die we dieper het dal inrijden krijg je het gevoel dat je 10 jaar terug in de tijd gaat. Kleine kronkelige weggetjes, bruggetjes, wild stromend water, talloze kleurrijke bloemetjes, authentieke berghuisjes, een hondje dat rustig over de weg dwaalt …

Het dal wordt smaller, de bergen hoger en nieuwsgierig tuur je om je heen waar we vandaag naar toe gaan.

De vallei heeft een bijzonder verhaal door de hooggelegen grotten waar mensen hun onderdak vonden in oorlogstijd. In tegenstelling tot vele andere schuilplekken hebben deze mensen die tijd overleefd. Met dank aan de goed verborgen plek.

Afijn, wij gaan hier trailen en genieten van onze vrijheid in deze machtige omgeving! De trail start op het punt dat de auto niet meer verder kan. Het dorpje Dormillouse is nog niet zichtbaar, alleen te voet bereikbaar en telt een handje vol inwoners. Daar komen we op de terugweg pas langs, want we gaan eerst op zoek naar de bergmeertjes Palluel en Faravel. Kijk je ogen uit op deze laatste dag!
18 km en 1050 meter klimmen

Voor de liefhebbers: Je kunt een extra lus lopen van 5 km | 150 hm & een terrasje pakken in het bergdorpje Dormillouse!

ZATERDAG
Met een hoofd en trailbenen vol herinneringen reis je vandaag weer terug naar huis.

COMBI PAKKET | GRAND TRAIL RACE WEEKEND!

Je kunt voorafgaand aan de Lente Trailrunweek deelnemen aan het Grand Trail des Ecrins weekend. Je krijgt €95 euro korting als je 1,5 week met ons komt trailen in de Hautes-Alpes. Je kunt deze combinatie aangeven bij het boeken!


Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!