fbpx
Multisport Winterweek – Programma

Multisport Winterweek – Programma

 

We bieden je een gevarieerd sportief winterprogramma aan, verzorgen het materiaal, de gidsen, trainers en instructeurs. Je gaat deze week de mooiste plekjes van het Nationaal parc des Ecrins op een sportieve manier ontdekken!

ZATERDAG

Vandaag is je reisdag. Welkom in Frankrijk! Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je eind van de middag met ons mee voor een ontspannen snowtrail door het bergdorpje Puy Saint Vincent.

ZONDAG

Alpinetour Sneeuwwandelen

Vandaag laat Allard je zien hoe leuk sneeuw is! Terwijl je op sneeuwschoenen door het prachtige landschap beweegt ben je de reis al snel vergeten en we weten bijna zeker, dit wil je vaker doen! Sneeuwschoenen, ABS rugzak, de Lawine 3-eenheid en stokken regelen wij voor jou.

Onder leiding van International Mountain Leader Allard van Lingen van Bergwandelen.com

MAANDAG

Ochtend | Snowtrail

We zoeken naar een route waarin je te maken krijgt met allerlei winterse ondergronden. Sneeuw, ijs, stenen, klimmen, klauteren, glijden. Heel veel leren, vallen en weer opstaan. Figuurlijk en misschien wel letterlijk :).

We maken de route zo afwisselend mogelijk met natuurlijk een paar mooie uitzichten om even van je af te turen. Je krijgt tips&trics voor het specifieke trailrunnen in de condities van dat moment waar je de hele week plezier van hebt!

Gegarandeerd: handen én voeten zijn nodig en sneeuwballen gooien is toegestaan ;)!

Middag | Vrij

Je kunt bij inschrijving, later mag ook, aangeven of je ski- of snowboardles wilt.

Avond | Night Trail

Terwijl je de contouren van de bergen nog ziet verlaten we ons fijne Chalet AlpeLune voor een kleine tour in het donker. Omdat we er toch zijn en omdat het zo gaaf is om te ervaren hoe gaaf het is om in de nacht te trailen.

DINSDAG

Ochtend | Langlaufen (optioneel)

Vandaag pak je de langlaufdraad weer op waar je ooit gebleven of je gaat deze sport voor het eerst ervaren onder leiding van Lionel onze langlauf instructeur. We beginnen op een vlak ‘oefenrondje’ en als het lukt maken we vandaag al onze eerste tour door de d’Onde vallei!

Middag | Vrij

Je kunt bij inschrijving, later mag ook, aangeven of je ski- of snowboardles wilt.

WOENSDAG

Ochtend | Langlaufen (optioneel)

Vandaag gaan we verder met onze langlauf skills o.l.v. Lionel. We zoeken het hogerop en gaan genieten van de inspanning en prachtige uitzichten op de Fournel Vallei en de omgeving van Tournoux.

Middag | Snowbiken (optioneel)

Vandaag gaan we verder met onze langlauf skills o.l.v. Lionel. We zoeken het hogerop en gaan genieten van de inspanning en prachtige uitzichten op de Fournel Vallei en de omgeving van Tournoux.

Avond | Night Tourski (optioneel)

Een Berggids neemt je mee de berg op van Puy Saint Vincent. Misschien is vandaag wel de allereerste keer dat je op tourskies inklikt. We maken in een relaxt tempo een hoogteverschil van zo’n 300 meter en oefenen met alles wat te maken heeft met het tourskiën. We komen uit bij de skipiste, maken nog even een groepsfoto en dalen dan in het licht van onze hoofdlampjes af.

DONDERDAG

Verrassingsdag!

De natuur bepaald wat we vandaag gaan doen! We beloven je, het wordt het leukste voor deze dag! Waar we aan denken? Je eerste tourski- of ijsklim ervaring of misschien wordt het wel een zomerse Via Ferrata. Alles is mogelijk in de winter, maar wat dat zal zijn op donderdag 30 januari??? Gedurende de week houden we je op de hoogte. Laat je verrassen!

VRIJDAG

Trailrunavontuur naar één van de twee huistoppen

Ai ai ai … twee huistoppen in de achtertuin. Op beide toppen rondom uitzicht waar je stil van wordt. We starten in de ochtend met een winterse trail naar de top van Tete d’Oreac

In de afdaling lopen we langs authentieke Refuge Pousterle en genieten we van de lunch van huttewaard Bernard.

Als de omstandigheden het toelaten gaan we na de lunch op zoek naar de mooiste weg door de sneeuw naar de tweede huistop Les Tetes.

ZATERDAG

Met een lijf en hoofd vol herinneringen reis je vandaag weer terug naar huis

Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!

AltijdSporten.nl