fbpx
Trailen van hut naar hut | vallée de la clarée | Programma

Trailen van hut naar hut | vallée de la clarée | Programma

Vanaf het moment dat je je auto parkeert begeef je je in de bergwereld. Vanaf daar begint jouw trailavontuur in de pure natuur en weg van de ‘beschaving’! De vallei laat je keer op keer verrassen door idyllische bergmeertjes waar je stil van wordt, je gaat kleurrijke bloemenvelden zien met in dezelfde blik ruige rotsmassieven. We nemen je mee naar toppen waar vandaan je met helder weer zelfs de Mont Blanc kunt zien!

Programma

Elke dag lopen we tussen de 15 – 25 km met zo’n 1000 hoogtemeters. De definitieve route voor de volgende dag zullen we tijdens het diner met je bespreken. Door Corona gelden er mogelijk andere regels op de paden dan normaal (bijv. éénrichting verkeer) , waardoor we de route nu nog niet met zekerheid kunnen vastleggen.

Route

We gaan er een fantastische trektocht van maken en voor de liefhebbers is er regelmatig de mogelijkheid om naar een extra top, col of meertje te trailen om deze heerlijke vallei optimaal te verkennen op trailrunschoenen. We slapen in de volgende hutten:

Datum Vertrek Aankomst Hoogte
zaterdag 27 juni Van huis … Gîte la Découverte 1595 m
zondag 28 juni Gîte la Découverte Refuge Buffére 2076 m
maandag 29 juni Refuge Buffére Refuge Chardonnet 2227 m
dinsdag 30 juni

Depot

Refuge Chardonnet Refuge des Drayères 2180 m
woensdag 1 juli

 

Lichte rugzak 

Refuge des Drayères Refuge des Drayères 2180 m
donderdag 2 juli

Depot

Refuge des Drayères Refuge Ricou 2115 m
vrijdag 3 juli

 

Lichte rugzak

Refuge Ricou Refuge Ricou 2115 m
zaterdag 4 juli Refuge Ricou Naar huis … 0 m Vandaag dalen we in zo’n 3 km af naar de auto’s om daarna naar huis te gaan.

Depot

Op zondagochtend rijden we met de auto een kleine 10km de vallei in, om vanaf daar te vertrekken. De auto kun je inzetten als depot voor eten en schone kleren. We kunnen daar op dinsdag en donderdag langs rennen.

Zorg ervoor dat je je ‘wissel-pakketje’ goed georganiseerd klaar hebt liggen, zodat het geen lange stop wordt en we snel de bergen weer inkunnen. Als het niet nodig is lopen we (met een deel van de groep) helemaal niet langs het depot en blijven we in de bergen. 

Racevest

Het is het overwegen waard om je 10-15 liter racevest mee te nemen, naast de grotere rugzak, omdat je op woensdag en vrijdag sowieso licht gepakt kunt trailen, omdat we dan twee nachten in dezelfde hut blijven slapen.

Zaterdag

We hebben ervoor gekozen om het berghuttengevoel zo langmogelijk vast te houden. Daardoor lopen we op zaterdagochtend vroeg nog zo’n 3km omlaag van Refuge de Ricou, om vanaf daar met de auto naar Nederland te vertrekken.

Coronabeleid 

  • torrent de la Cula
  • Ricou
  • All-focus
  • All-focus