fbpx
Trailrunnen van hut naar hut tussen de bergreuzen van het Engadin | Waar

Trailrunnen van hut naar hut tussen de bergreuzen van het Engadin | Waar

We starten en eindigen de reis in Herberge Ascharina in St Antönien. We maken kennis met elkaar tijdens het koken en nemen de route door aan tafel. Tijdens de trektocht overnachten we in authentieke berghutten op basis van half pension. Je krijgt elke dag een lunchpakket in de hutten.

Accommodatie

In de herberg slapen we op fijne bedden op meerpersoons kamers met goeie douches en bad. Aan het einde van de week kan je gebruik maken van de sauna om de vermoeide spieren te ontspannen De berghutten in de regio zijn klassiek met meerpersoons kamers of ‘lagers’ met stapelbedden. De privéhut van de derde nacht is volledig gerenoveerd en biedt meer comfort.

Carpoolen

Je kunt met elkaar in de auto makkelijk naar Ascharina rijden. Vanuit Utrecht is het 850 kilometer. Je rijdt via Duitsland naar Zwitserland en kunt kiezen of je via Basel of via de oostelijke route via Bregenz gaat. Je volgt een stukje de Rijn en bij Landquart ga je richting Davos. In Küblis staat St Antönien aangegeven en rij je omhoog het dal in. Na de eerste brug de beek over is de herberg rechts op de bergwand. Kom je liever met openbaar vervoer dan halen wij je op in Küblis. We kunnen de reis voor je boeken en vragen daar €35 voor. Lekker ontspannen reizen en ontzorgd de vakantie in Nederland al beginnen.

Waar ligt het?

Het Engadin, is een van de hoogste bergdalen van de Alpen. Het ligt in het Zwitserse kanton Graubünden en is van begin tot eind ruim 80 km lang. Het is onder te verdelen in Oberengadin en Unterengadin. Het Engadin gaat dalafwaarts over in het Oostenrijkse Oberinntal.

Klimaat

De regio heeft meer zonnige dagen dan gemiddeld, bevat mineraalbronnen en heeft een zeer aangenaam klimaat. In het beste geval kunnen we in korte broek & singlet rennen, als de zon achter de bergen is zal het in het najaar wel sneller fris worden, dus het jasje houden we bij de hand.

Bereikbaarheid

Het start- & eindpunt van deze reis is een kleine 900 km reizen vanaf Utrecht en goed te bereiken met de trein tot aan Küblis. Vanaf daar halen wij je op om naar Herberge Ascharina te gaan. Ook stimuleren we carpoolen met medetrailers!