fbpx
Trailrunweek Light Frankrijk – Programma

Trailrunweek Light Frankrijk – Programma

 • DCIM\100GOPRO\GOPR0727.JPG
 • DCIM\100GOPRO\GOPR0586.JPG
 • DCIM\100GOPRO\GOPR0693.JPG
 • DCIM\100GOPRO\GOPR0736.JPG
 • DCIM\100GOPRO\GOPR0763.JPG

Tijdens de Trailrunweek Light laten we je trailend het prachtige Nationaal Parc des Ecrins zien!

Het basis-dagprogramma is als volgt

 • 07.30 uur rek & strek
 • 08.00 uur ontbijt
 • 09.00 uur klaarmaken
 • 09.30 uur we gaan de trails op!
 • 19.30 uur diner
ZATERDAG
Welkom in Frankrijk! Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een relaxte Mountain Urban Trail door Puy Saint Vincent, het bergdorpje waar je deze week verblijft.
4 km en 200 meter klimmen
ZONDAG

Ochtend | Kennismakingstrail
We trailen over de meest vlakke paadjes van Puy Saint Vincent. Ze traverseren van links naar rechts over de flanken van de berg. Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Aan het einde van de week zul je de bergen gaan herkennen. Misschien heb je er wel opgestaan!
8 km en 200 meter klimmen

Middag | Techniektraining Trail
Nu het toch vakantie is … gaan we vanmiddag natuurlijk weer de paden op! Reken erop dat we er ook vanaf gaan ;). Onderweg zorgen we voor leuke uitdagingen om je trailrunskills te verbeteren.
4 km en 250 meter klimmen

Avond | Workshop
We delen vanvond kennis en ervaringen over de belangrijkste elementen die je tegen kunt komen tijdens het trailen in de bergen. Denk aan: weerkunde, navigeren en materiaal.

MAANDAG

Ochtend | Huistop Les Têtes
Ook vandaag starten & eindigen we weer op het terras van ons Luxe Chalet. De trail begint met een stevige klim naar Col de la Pousterle. Als we daar aankomen blazen we even uit en genieten van het uitzicht! Hierna gaan we verder omhoog, maar dit voelt een stuk milder voor de klimbenen. Brede paden wisselen speelse stukken af. Op de top sta je 2000 meter dan Nederland en heb je een fantastisch 360 graden uitzicht! We vertellen je graag wat je ziet en nemen er even lekker de tijd voor. De afdaling is 100% singletrail.

14km en 650 meter klimmen
Wil je korter lopen? Dat kan! Dan loop je ongeveer 9km met 350hm.

Middag 

Vrij! Je kunt lekker een boek lezen, de sauna en jacuzzi in, een stukje wandelen. Net waar jij zin in hebt!

DINSDAG

Crête de la Rortie

Vandaag rijden we een stukje met de auto. We parkeren de auto in de Freissinières vallei. De trail begint heerlijk vlak langs een wildstromende rivier met frisse lentegeuren. Na een paar kilometer begint het klimmen en dat zal voor veel van ons al snel overgaan op stevig wandelen. Na een aantal bochtjes komen we in ander terrein dat meer afvlakt. Je denkt bijna het klimmen erop zit, maar we worden verrast door een ‘klim en klauterstuk’ dat het kind in je losmaakt. Op de graat kijk je naar twee valleien in één moment. Dat blijft magisch!

Boven maken we van iedereen een topfoto om aan de afdaling te beginnen. Slingerend omlaag heb je al snel de smaak te pakken. Af en toe is het fijn om stil te staan om het veranderende uitzicht in je op te nemen, en dan … zoeff weer lekker omlaag! We cruisen door een klein gehuchtje om al snel weer bij de auto te staan!

12 km en 600 meter klimmen

WOENSDAG

Trail de Cascades

Met de zichtbaar smeltende sneeuw om ons heen gaan we vandaag op zoek naar wild stromend water. We vertrekken vanaf ons Chalet over de Sentier de Caneaux. Langs het water en dus behoorlijk vlak! Na 5 km kunnen we elkaar niet meer staan. Een wild stromende rivier denderd onder het bruggetje door waar we opstaan. Het water spat omhoog! We drinken wat en na het maken van de foto’s gaan we verder op een kort klimmetje. We duiken nu de Narreyroux vallei in. Een bijzondere plek waar je in deze tijd van het jaar hooguit de locale thee & kruidenplukster tegen kunt komen.

In Narreyroux hebben we ineens een heel ander uitzicht. Grote ruige rotswanden staan indrukwekkend om ons heen. Toch doet de vallei lieflijk met de miljoenen bloemetjes, vlinders en lentekleuren. We gaan de verleiding om dieper de vallei in te rennen niet tegenhouden en trailen tot we goed zicht hebben op enorme watervallen.

Na een pauze beginnen we gestaag met een mooie klim over een heerlijk bergpaadje. Af en toe zullen we kleine sneeuwveldjes oversteken en voor we het weten zijn we op het hoogste punt om weer af te dalen richting huis.

15km / 600 meter klimmen

DONDERDAG

Trail Glacier Noir
Vandaag rijden we in een half uur naar het einde van de vallei. Daar waar het avontuur begint voor heel veel bergliefhebbers! In deze tijd van het jaar zullen we een enkele wandelaar of alpinist tegenkomen, maar misschien zijn het alleen de Marmotten die we spotten. De omgeving is groots en indrukwekkend. We laten de afslag naar de Glacier Blanc rechts liggen en slaan links af naar de Glacier naar. Het is een heen&weertje, maar zó bijzonder dat we je deze trail graag laten zien. Bovendien ziet het uitzicht er compleet anders uit op de heen&terugweg.

Bij aankomst in Pré de Madame Carle genieten we na van deze week met een drankje op het terras.

12 km / 500 meter klimmen

VRIJDAG

Koninginne Etappe!

Voor vandaag zoeken we een prachtige trail die het beste bij de omstandigheden van die dag en groep passen. Laat je verrassen!

Maximaal 15km / 800 hm

ZATERDAG
Met een hoofd en trailbenen vol herinneringen reis je vandaag weer terug naar huis.

Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!

 • DCIM\100GOPRO\GOPR0727.JPG
 • DCIM\100GOPRO\GOPR0586.JPG
 • DCIM\100GOPRO\GOPR0693.JPG
 • DCIM\100GOPRO\GOPR0736.JPG
 • DCIM\100GOPRO\GOPR0763.JPG