Trailrunweek – Programma

Trailrunweek – Programma

Trailrunweek – De Jubileum Editie

Tijdens de Trailrunweek genieten we van de mooiste trails van het Nationaal Parc des Ecrins. Onderweg besteden we aandacht aan je klim- en daaltechniek om volop plezier te hebben van het trailen in het hooggebergte.

Voor deze Jubileum Editie zijn er nieuwe trails in het programma opgenomen. Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

Het basis-dagprogramma is als volgt

programma-trailrunweek-21

  • 07.30 uur rek & strek
  • 08.00 uur ontbijt
  • 09.00 uur klaarmaken
  • 09.30 uur we gaan de trails op!
  • 18.00 uur presentatie (2x)
  • 19.30 uur diner

ZATERDAG

programma-trailrunweek-30

Eind van de middag | Het losloopje | 6 km ~ 300 hm
Welkom in Frankrijk! Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een ontspannen bijklets-rondje om het chalet.

ZONDAG

programma-trailrunweek-29

Ochtend | Kennismakingstrail | 8 km ~ 200 hm

We trailen over de meest vlakke paadjes van Puy Saint Vincent. Ze traverseren van links naar rechts over de flanken van de berg. Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Aan het einde van de week zul je de bergen gaan herkennen. Misschien heb je er wel opgestaan!

Middag | Apekooitrail | 6 km ~ 350 hm

Nu het toch vakantie is … gaan we vanmiddag natuurlijk weer de paden op! En waarschijnlijk gaan we er ook van af ;).

Avond | Workshop Trailen in de Bergen van Allard van Lingen

Allard is IML (International Mountain Leader) en stapt al meer dan 15 jaar door de bergen. In winterse– en zomerse omstandigheden. Hij deelt graag zijn kennis en ervaringen over de belangrijkste elementen die je tegen kunt komen tijdens het trailen in de bergen.

Denk aan: weerkunde, navigeren en materiaal. En hij geeft graag antwoord op je brandende vragen!

programma-trailrunweek-a12

MAANDAG

Ochtend | Huistoppentrail Tête d’Oreac en Les Têtes | 14 km ~ 650 hm

Achter Chalet AlpeLune liggen twee mooie topjes op zo’n 2000 meter hoogte. Op beide toppen heb je een 360 graden- uitzicht waar je stil van wordt. Fotomoment!

Na de eerste afdaling komen we rond lunchtijd op Col de la Pousterle. We ploffen neer op een prachtige plek en wat eten voordat we de laatste top van vandaag beklimmen. Les Têtes. Een heel andere klim dan de eerste. Je gaat het beleven!

Wil je vandaag meer of minder lopen? Dat kan! Laat het ons weten en we bespreken de mogelijkheden.

programma-trailrunweek-5

DINSDAG

Ochtend | Trail Vallée de Serre Chevallier | 20 km ~ 400 hm

Na een klein half uurtje rijden komen we aan in Briancon. Na Davos (CH) is Briancon, dat op 1330 meter ligt, de hoogst gelegen stad van Europa. De spullen die nodig zijn voor de Raft worden gepast, waarna we Eaurigine Rafting Briançon verlaten en starten met de trail door de brede Serre Chevallier Vallei. We begeven ons op de grens van Frankrijk en Italië vandaag.

Middag | Raften!

Na zo’n 20km trailen komen we aan bij de rafts en liggen alle spullen die we ’s morgens hebben gepast voor ons klaar. Na een welverdiende lunch stappen we in onze rafts en doen we de instructeurs een verzoek of we spectaculair of wat meer gedegen willen afdalen. Er zijn meerdere boten dus voor elk wat wils.

Avond | Workshop Trailen met een hartslagmeter van Jan Stehouwer

Serre Chevallier |

WOENSDAG

Ochtend | Workshop: ‘What goes up, must go down’ van Jeroen Snick

Sportfysiotherapeut, trailrunner en snowracer Jeroen komt uit België, maar woont inmiddels al jaren in de Vallei. De focus van deze workshop is: dalen. Kijk, voel, ervaar en leer! We beginnen kort met de theorie en gaan daarna snel naar buiten voor het praktijkgedeelte.

Middag | Keuze programma!

1 – Tour les Têtes | 18 km ~ 800 hm of
2 – De Marathon Trail  | minimaal 42.2 km ~ 1500 hm

Trail Tour les Têtes | Deze trail heeft alles in zich! Vandaag rennen we om, de naam zegt het al, de huistop Les Têtes. De trail start met een heerlijke en lange afdaling. Daarmee kunnen we het geleerde van de ochtend in praktijk brengen.

We laten het dorpje l’Argentière-la-Bessée links liggen en gaan vlot de Fournel vallei in. Gestaag klimmen we omhoog. Het laatste rotsige stuk vlak onder Col de la Pousterle zal de klimbenen van iedereen flink aanspreken.

De col waar we gisteren gelunched hebben zal je pas in de laatste meters herkennen, want we komen vandaag vanaf de andere kant omhoog. We sluiten af met een toffe afdaling. Met de kennis en ervaring die we vandaag hebben opgedaan dansen we als echte berggeiten de paadjes af om op het terras van Chalet AlpeLune aan te komen.

Programma Trailrunweek

De Marathon Trail | Wil jij jezelf in een vakantie-setting testen op de marathon afstand in de Alpen? Of wil je gewoon zoveel mogelijk zien deze week?! Of allebei? 🙂 Kies dan voor de Marathon Trail!

De Marathon Trail gaat over traverserende paden met doorlopend zicht op de indrukwekkende Pelvoux  (4099 hm) en zijn iets minder hoge, maar niet minder indrukwekkende, buren. We komen af en toe door een bergdorpje waar je je water kunt bijvullen.

Als de sneeuwsituatie hoger op de berg ons gunstig gezind is, en daar hopen we natuurlijk op met de Jubileum Editie ;), kunnen we ook voor de Marathon Trail Extreme kiezen. Dan gaan we de d’Onde vallei in. Een debuut voor de Trailrunweek. Het is er stil, ruig en verlaten. We klimmen naar een col op bijna 3000 meter hoogte en komen op plekken waar vooral dieren leven. Na een prachtige tour door de Ecrins kom je weer bij Chalet AlpeLune uit en staat er 45 km met 2500 hm op je teller.

Ohjee … zorgen we nou voor keuzestress tijdens je vakantie?

programma-trailrunweek-a10

DONDERDAG

De Berghut Trail| 15 km ~ 750 hm

De auto zetten we 15 minuutjes rijden vanaf Chalet AlpeLune neer in de Fournel vallei. Vanaf hier start onze trail op weg naar de Col d’Anon. Op weg terug stoppen we bij Refuge du Kern. Lunchtime!

In dit sfeervolle berghutje, waar maximaal 12 mensen kunnen slapen, kun je heel even het bergleven ervaren. Als de huttenwaard aanwezig is kun je genieten van een echte berglunch!

De liefhebbers kunnen vandaag 10 tot 20km (en 800 hm) extra lopen.

Avond | Alpen Night Trail | 6 km ~ 300 hm

VRIJDAG

Koninginne Trail Dormillouse | 12 km ~ 1050 hm

Voor deze trail ‘ontvoeren’ we je een beetje. Tijdens de autorit sturen we de Freissinieres vallei in. Met elke kilometer die we dieper het dal inrijden krijg je het gevoel dat je 10 jaar terug in de tijd gaat. Kleine kronkelige weggetjes, bruggetjes, wild stromend water, talloze kleurrijke bloemetjes, authentieke berghuisjes, een hondje dat rustig over de weg dwaalt …

Het dal wordt smaller, de bergen hoger en nieuwsgierig tuur je om je heen waar we vandaag naar toe gaan.

De vallei heeft een bijzonder verhaal door de hooggelegen grotten waar mensen hun onderdak vonden in oorlogstijd. In tegenstelling tot vele andere schuilplekken hebben deze mensen die tijd overleefd. Met dank aan de goed verborgen plek.

Afijn, wij gaan hier trailen en genieten van onze vrijheid in deze machtige omgeving! De trail start op het punt dat de auto niet meer verder kan. Het dorpje Dormillouse is nog niet zichtbaar, alleen te voet bereikbaar en telt een handje vol inwoners. Daar komen we op de terugweg pas langs, want we gaan eerst op zoek naar de bergmeertjes Palluel en Faravel.

Kijk je ogen uit op deze laatste dag!

Voor de liefhebbers: Je kunt een extra lus lopen van 5 km | 150 hm & een terrasje pakken in het bergdorpje Dormillouse!

ZATERDAG

Met een hoofd en trailbenen vol herinneringen reis je vandaag weer terug naar huis of geef je de Trailrunweek een vervolg met een eigen vakantie?


Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!