fbpx
Trailweekend – De afstanden

Trailweekend – De afstanden

DE VALLOUISETTE | 11km en 350hm

Jij hebt het trailrunnen net ontdekt en wil het trailen in de bergen voorzichtig verkennen. Dan is deze trail echt iets voor jou! Er worden geen hoge bergen beklommen, maar je ziet ze wel en kunt dus volop genieten van de ambiance! Je loopt over prachtige en goed beloopbare wandelpaden. Voor je het weet wordt je alweer warm onthaald op het knusse plein van Vallouise. Als je bent bijgekomen gaan we je vragen of je je hart ook definitief hebt verpand aan het trailen in de bergen.

DE FOURNEL TRAIL | 23km en 1200hm

Je bent fit en op relatief vlakke trails is 20 kilometer non-stop lopen geen probleem voor jou. In aanloop naar deze trail vind je het prima om een trail 25 tot 30 kilometer te lopen. En het lonkt … een paar uur door de bergen trailen, je wil weten hoe dat is! De 23km Fournel trail is een uitgelezen kans om serieus te klimmen, lang te dalen, je te verwonderen over de omgeving en bergwereld waar je loopt. Als je niet oppast blijf je foto’s maken, want de natuur staat volop in bloei!

Bekijk hoogteprofiel | Bekijk route

DE TRAIL DES ECRINS | 34km en 2100hm

Tijdens deze trail loop je naar het hoogste punt van de Grand Trail des Ecrins. Col de Vallouise ligt op 2600 meter. Je krijgt de meeste hoogtemeters gelijk vanaf de start voor je kiezen, dus deel de dag goed in en begin rustig aan. Je loopt ’s morgens nog in de schaduwkant van de berg wat voor iedereen in zijn of haar voordeel zal werken. Terwijl je klimt loop je uitsluitend over heerlijke singletracks en steekt verkoelende watervalletjes over. Na het bos en twee kleine berghutjes kom je boven de boomgrens uit. Als je om je heen kijkt, (en dat wil je daar!) kijk je uit over de vallei en zie je beroemde toppen van 4000 meter en hoger zoals de Pelvoux. Je bent inmiddels al zo hoog dat je bijna op de gletsjers kunt kijken! Vanaf hier ga je ook gaan turen ‘waar is Col de Vallouise?’. Dan kun je inschatten hoelang het nog lopen is. Op de col word je door de organisatie vrolijk binnen gehaald.

Maak je op voor een technische afdaling met sneeuwveldjes en indrukwekkende meertjes. Je beweegt nu door het hooggebergte ver weg van elke vorm van beschaving. Een waterpunt is dan ook een straal met bronwater waar je zelf je waterzak kunt bijvullen. Een lekker lopende en ‘renbare’ klim volgt naar de laatste Col de la Pisse van vandaag. Je kijkt uit op een zee van kleine gele bloemetjes. Ook op deze col is de organisatie blij je te zien. Dat werkt motiverend, het klimmen is gedaan en er volgt nu een hele lange traverse (relatief vlak) die wordt gevolgd door een afdaling. Je voelt je het nietige mensje uit de filmpjes in een machtige en indrukwekkende omgeving. Als je ooit gedroomd hebt over een trailrun in de bergen dan is dit jouw dag! Geniet, drink, eet, ren en … geniet. Dat op repeat 34km lang.

Met nog een kleine 10km te gaan kom je in Chambran. Een ruige stille open vallei, maar vandaag staat hier een voedingspost voor de laatste versnaperingen. Ze verteren lekker op een paar vlakke kilometers die na al het klimmen en dalen bijna vreemd aanvoelen. Als je er bijna aan gewend bent wordt de afdaling vervolgd. De trails gaan nu rap richting de finish in Vallouise! Je loopt langs het wildstromende water wat extra snelheid geeft om je over de finish te laten vliegen. Nu hoef je alleen nog maar je grote glimlach aan te zetten, armen omhoog en … je hebt het gedaan!

Bekijk hoogteprofiel | Bekijk route

DE TRANS ‘ECRINS | 57km en 3300hm

Deze trail is een combinatie van de Fournel Trail (23) en de Trail des Ecrins (34km) achter elkaar.

Bekijk hoogteprofiel | Bekijk route