Triathlonweek – Voor wie

Triathlonweek – Voor wie

Jij hebt zin in de Bergtriathlonweek en je wilt graag weten of je dit fysiek aankunt.

Kun je zwemmen, wielrennen en hardlopen over de afstanden die horen bij een halve triathlon? Dan kun je mee. Het is een pré als je al eens een berg(je) hebt beklommen op de racefiets.

Wielrennen
Als je qua fietsen in Nederland of België 100 km zonder al te veel moeite kunt fietsen kun je er vanuit gaan dat je hiervoor voldoende getraind bent voor de BergTriathlonWeek.

Lopen
Wat betreft het lopen adviseren we je dat je een ‘losse’ halve marathon (asfalt of een trailrun) binnen de twee uur kunt lopen. Met de ervaring van de Trailrunweek weten we dat je dan het meeste plezier aan deze week zult beleven.

Niveau
We hebben een programma gemaakt met diverse onderdelen. Wil je een aantal activiteiten overslaan? Geen probleem! Vaak staat iedereen versteld van zijn of haar kunnen in zo’n week. Het aantal uren en/of kilometers en hoogtemeters is soms wel twee keer zoveel als je thuis doet. Deze week leef je eigenlijk als een topsporter zonder baan en/of gezin. De ervaring leert dat je in zo’n week met veel meer rust dan thuis vaak veel meer kunt meer dan je denkt.

We houden je in de gaten 😉
We zullen tijdens de week houden wij in de gaten of het programma niet te zwaar voor je wordt en je altijd aanmoedigen om goed naar je lichaam te luisteren en je eigen keuzes te maken. We vormen groepjes, zodat iedereen op zijn/haar eigen niveau mee kan doen en het optimale uit deze week haalt.

Twijfels?
Wil je deze uitdagende sportbeleving in de Alpen meemaken, maar weet je niet zeker of iets voor je is? Neem dan even contact met ons op. We overleggen graag of de Bergtriathlonweek iets voor jou is.