fbpx
Ultra Trailrunweek Ecrins – Programma

Ultra Trailrunweek Ecrins – Programma

Tijdens de Ultra Trailrunweek ligt de focus op het maken van veel singletrack kilometers in het Nationaal Parc des Ecrins. Onderweg krijg je persoonlijke klim- en daaltips om volop plezier te hebben van het trailen in het hooggebergte. Veel leesplezier!

Het basis-dagprogramma is als volgt

  • 07.30 uur rek & strek (combinatie van yoga, bootcamp, corestability en loopscholing)
  • 08.00 uur ontbijt
  • 09.00 uur klaarmaken
  • 09.30 uur we gaan de trails op!
  • 19.30 uur diner

Programma overzicht

Dag Dagdeel Trail KM HM   min km max km
zaterdag 1 juni middag Mountain Urban Trail 7 250   7 7
zondag 2 juni ochtend Verkenningstrail 9 186   9 9
  middag Tete d’Oreac & Les Têtes 15 660   6,3 20
maandag 3 juni ochtend & middag Fournel Vallei Marathon 42,2 1800   18 42,2
dinsdag 4 juni ochtend & middag Crête de Rortie 11 800   11 25
  avond Night Trail 5,5 260      
woensdag 5 juni ochtend & middag Tour mt Brison of Gyronde Marathon Trail 32 1200   8 42,2
donderdag 6 juni ochtend & middag Tour Les Têtes / Vertical km of mile 1000hm / 1600hm) 18 800   15 20
  avond Workshop Bob van der Weg ‘Hoe & Wat over je energiesystemen’          
vrijdag 7 juni   Trail Vallée de Clarée 18 800   11 40
    TOTAAL 157,7 6756   75,3 211

Toelichting op het programma

Zaterdag | Mountain Urban Trailrun

Na de reisdag kunnen de liefhebbers de Mountain Urban Trailrun lopen. Laat je verrassen!

Zondag | Verkenningstrail & Huistop(pen) trail

In de ochtend lopen we met elkaar een verkenningstrail langs de relatief vlakke paden over de huisberg van Puy Saint Vincent. Heb je zin om in de middag weer te gaan lopen? In de achtertuin van jullie basecamp Chalet AlpeLune liggen de twee huistoppen Tête d’Oreac en Les Têtes op ongeveer 2000 meter hoogte. Onderweg kom je langs bergmeertjes en loop je door eindeloze bloemenvelden en voel je het hoge gras kriebelen langs je blote benen. De topjes krijg je niet kado, zeker het laatste stukje naar Tête d’Oreac is een kuitenbijter, maar genietend van de panoramische uitzichten ben je dat al snel vergeten!

Maandag | Fournel Vallei Marathon (of een deel ervan)

Deze trailrun heeft veel afwisseling in klimmen & dalen en we komen alle soorten ondergrond tegen. Zo wen je snel aan het trailen in de Ecrins. We ‘hoppen’ van vallei naar vallei met zicht op alle trails van deze week! We starten & eindigen op het terras van Chalet Alpelune. Trailtip De marathon bestaat uit 3 lussen, je kunt er dus ook 1 (18km) of 2 (27km) lopen

Dinsdag | Crête de Rortie

Eén van onze favorieten om te trailen. Je bent even helemaal ‘van de berg’, in een prachtige vallei. Om daar te rijden is alleen al genieten. Eenmaal trail-ready begint de trail relaxed vlak langs het water. Een fijne start van de dag om de trailrunbenen weer even los te lopen na gisteren. Na een paar kilometer staan de eerste zweetdruppels al op je voorhoofd en kun je beginnen aan de trail. De één zal hem lang kunnen rennen, maar vaak wordt het na enige tijd wel snelwandelen. Bijna boven kom je wat geklim en geklauter tegen. Help elkaar waar nodig! Houd ook in de gaten of je geen stenen lostrapt naar de trailmaatjes lager op de trail. Neem even de tijd en zorg dat iedereen dit stukje comfortabel doorkomt. Na het hoogste punt wordt het genieten van zalig trailen, zigzaggend omlaag. In de afdaling kom je ook weer bij een technisch stukje. Wandel dit om tegelijktijd te genieten van de unieke trail (een soort kringelende slang in de berg) en de vergezichten richting Dormillouse. Verderop splitst de groep zich in de 11, 18 of 24km. Avond: Voor de liefhebbers, de night trail van 5,5km / 260hm!

Woensdag | Gyronde Vallei trail

Vandaag loop je een echte ‘ren’ trail. Relatief weinig hoogtemeters voor de Hautes Alpes. Je kijkt doorlopend uit op 4000-ers, gletsjers en andere ruige bergmassieven terwijl je eindeloos over singletracks loopt. Als de sneeuwomstandigheden veilig genoeg zijn gaan we deze dag de indrukwekkende  Tour Mont Brison lopen.

Donderdag | Tour les Têtes of de Vertical KM

Tour Les Têtes Deze trail start direct vanuit de voordeur van Chalet AlpeLune. Het is een relaxte trail die Frans vlak begint en daarna overgaat in een heerlijke singletrack afdaling door het bos. De klimbenen mogen nu voor zo’n 600 hoogtemeters aan de slag om daarna via de inmiddels vertrouwde GR route weer af te dalen richting Chalet AlpeLune. Vertical Km of Vertical Mile? Beklim de immense Tête d’Amont waar je de hele week al naar kijkt vanaf Chalet AlpeLune. Maak 1000 hm in 5km of 1600 in 7km. Letop: daarna loop je dezelfde weg terug.

Vrijdag | Trail Vallée de Clarée

Jullie rijden in een klein uur naar het einde van Vallée de Clarée en parkeren in het gehuchtje Névache om daar op je trailrunschoenen het gebied verder te ontdekken. Bij het hooggelegen bergmeertje Lac Laramom heb je het hoogste punt van vandaag bereikt, tijd voor een break en genieten van de geweldige omgeving. Wil je extra kilometers maken of nog geen afscheid nemen van de mooie bergen? Laat dan ’s morgens de auto achter in Briancon of laat de trailmaatjes die in Nevache stoppen met je meerijden en loop in 22km terug naar Briancon, vooral dalend!

Zaterdag 

Vandaag reis je terug naar huis. De eerste uren kun je nog volop nagenieten van de prachtige omgeving over Col de Lautaret en nieuwe trailrunplannen maken.


Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!