fbpx
Vanuit het Binntal op sneeuwschoenen langs berghutten – Waar

Vanuit het Binntal op sneeuwschoenen langs berghutten – Waar

Het geïsoleerde Binntal ligt in het kanton Wallis. Het dal staat bekend om zijn enorme rijkdom aan mineralen. De trekking start vanuit het plaatsje Binn in Zwitserland. Tijdens de derde wandeldag steken we de grens met Italië over om uiteindelijk na zes dagen weer terug te keren in Binn.

Aan de zuidrand van de Alpen ligt het doodlopende ‘Binntal’. Bekend om zijn mineralen is dit dal vooral bekend in de zomer. Vanuit een familiepension lopen wij naar de bemande Mittelberghut om van daaruit een prachtige ronde te maken om de 3-duizenders die de grens tussen Zwitserland en Italië vormen.

Over de accommodatie

Juist de combinatie met een familiepension en bemande berghutten in Zwitserland en Italië maakt deze reis zo bijzonder. Van eenvoudig tot verrassend comfortabel, van hoog naar laag: we maken kennis met de Alpen en de gastvrijheid van de mensen.

Over de maaltijden

We genieten van diner en ontbijt dat elke dag voor ons verzorgd wordt. Je zorgt zelf voor je lunch (kun je bestellen in de hut) en de ‘tussendoortjes’ die je nodig hebt.