fbpx
Zomer Multisport Week – Programma

Zomer Multisport Week – Programma

Tijdens de Zomer Multisport Week laten we je te trail én op de fiets het Nationaal Parc des Ecrins zien! Ben jij ook een echte multi-sporter die geniet van beide sporten, de voordelen voor lijf & geest ervaart van de combinatie van meerdere sporten, dan is deze week echt iets voor jou!

Deze week is een combinatie van de Trailrunweek én Berg Triathlonweek van eerdere jaren. Het programma is daarom ook zo in te richten dat je alleen met de trailruns meedoet of af en toe minder loopt en meer fietst. Wil je deze week ook graag zwemmen in een bergmeer of zwembad? Laat het ons weten!

Het basis-dagprogramma is als volgt

  • 07.30 uur rek & strek
  • 08.00 uur ontbijt
  • 09.00 uur klaarmaken
  • 09.30 uur we gaan de trails op!
  • 19.30 uur diner
ZATERDAG
Welkom in Frankrijk! Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een relaxte Mountain Urban Trail door Puy Saint Vincent, het bergdorpje waar je deze week verblijft.
7 km en 250 meter klimmen
ZONDAG

Ochtend | Kennismakingstrail
We trailen over de meest vlakke paadjes van Puy Saint Vincent. Ze traverseren van links naar rechts over de flanken van de berg. Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Aan het einde van de week zul je de bergen gaan herkennen. Misschien heb je er wel opgestaan!
8 km en 200 meter klimmen

Middag | Techniektraining Trail
Nu het toch vakantie is … gaan we vanmiddag natuurlijk weer de paden op! En waarschijnlijk gaan we er ook van af met onderweg leuke uitdagingen om je trailrunskills te verbeteren.
6 km en 350 meter klimmen

Avond | Workshop
Taco Spriensma deelt graag zijn kennis en ervaringen over de belangrijkste elementen die je tegen kunt komen tijdens het trailen in de bergen. Denk aan: weerkunde, navigeren en materiaal.

MAANDAG

Ochtend | Fournel Vallei Trailrun
De trailrun heeft veel afwisseling in klimmen, dalen en we komen alle soorten ondergrond tegen. Zo raak je snel gewend aan het trailen in de Hautes-Alpes! We starten & eindigen op het terras van Chalet Alpelune. Wil je deze dag korter lopen? Dan gaan we samen met jou kijken naar de mogelijkheden, want het is jouw week.
18km en 800 meter klimmen

Middag | Vrij of …
Neem je racefiets mee en rijd naar het einde van de vallei, daar waar je de gletsjers kunt zien liggen!
40km en 800 hm

DINSDAG

Trail Vallée de Clarrée

Een vallei waar we al jaren naar kijken om in te trailen. Afgelopen winter liepen we er op sneeuwschoene en nu zijn we definitief verkocht. En niet een beetje … in 2020 gaan we hier van hut naar hut trailen. Vandaag krijg je een prachtig voorproefje!

We rijden in 45 minuten naar het einde van de vallei in Nevache om daar op onze trailrunschoenen het gebied verder te ontdekken. Bereid je voor op een stevige klim in de eerste helft en vergeet ondertussen niet te genieten van de immense bergmassieven om je heen. Bij het hooggelegen bergmeertje Lac Laramom vergeet je even alles om je heen en wil je alleen maar starten of een dansje maken omdat je hier mag zijn :). Wat een wereld!

Vanaf deze prachtige plek dalen we af naar Ingrid, de vrolijke en jonge huttenwaardin van Rufuge de Ricou waar we een drankje kunnen nemen op het terras. Vanaf de hut trailen trailen we over heerlijke singletracs en langs wild stromende riviertjes en watervallen omlaag naar Nevache.

18 km en 800 meter klimmen

Aansluitend

We pakken de racefiets uit de auto en genieten van een heerlijke rit door de vallei. Deze begint met een heerlijke verwennerij voor de loopbenen met de relaxte afdaling. Overigens perfect om het afdalen in de Alpen voor het eerst te ervaren. Hoewel je het idee hebt dat je vooral aan het dalen bent, maken we al met al toch nog wel klimmeters. Het verfrissende drankje op het terras van AlpeLune zal heel goed smaken na vandaag!

45 km / 800 hm

WOENSDAG

Tour Mont Brison  | 32 km ~ 1500 meter klimmen

Vanuit Puy Saint Vincent kijken we de hele week op het bergmassief Mont Brison. Vandaag gaan we hier omheen lopen! We starten onderaan de huisklim van Puy Saint Vincent, 10 minuutjes afdalen met de auto. De trail start met geleidelijk klimmen naar het dorpje Vallouise en vervolgens Col de Vallouise op 2000 meter hoogte. We verwachten dat je hier de laatste sneeuw van de winter tegen gaat komen. Deze sneeuwveldjes steken we over, pas op voor rondvliegende sneeuwballen van je trailmaatjes! 🙂

Er volgt nu een technische singletrack trail die we op het gemakje nemen. De afdaling is ingezet en we begeven ons in een verlaten bergambiance, trailen om een uitgestrekt bergmeer en vrolijk gekleurde bloemenvelden. Ook komen we (dan pas!) langs een waterbron waar je je waterzak kunt bijvullen voor de rest van de dag.

Nu volgt een lange afdaling waarin je goed kunt zien wat de hoogte doet met de omgeving en geuren. Van een rotsachtig gebied lopen we door de boomgrens om uiteindelijk kilometers lang zigzaggend over smalle paadjes in een dicht bos te lopen. De laatste kilometers doen iedereen wel een beetje pijn, maar de voldoening na de beleving van deze dag zal groot zijn. De sauna en jacuzzi staan voor je aan in Chalet Alpelune!

DONDERDAG

KEUZE PROGRAMMA

Fietstour Col d’Izoard

Eén van de Col’s die je als wielrenner zéker gezien wilt hebben als je hier een week bent geweest is de Col d’Izoard. Een prachtige en zeer afwisselende tocht. Je fietst door kloven, kleine gehuchtjes, een haarspelden klim om uiteindelijk in het bekende ‘maanlandschap’ van de Tour de France uit te komen. Nu schiet het op en ben je bijna boven! Nog een kilometer of drie en je hebt ‘m ‘In the pocket!”. Hierna ga je genieten van een zalige afdaling richting Briancon en uiteindelijk weer terug naar Chalet AlpeLune.

115 km / 2200 hm

Ochtend | Tour Les Tetes

Vandaag starten we direct vanaf huis. Het is een relaxte trail die Frans vlak begint en daarna overgaat in een heerlijke singletrail afdaling door het bos. De klimbenen mogen nu voor zo’n 600 hoogtemeters aan de slag om daarna via de GR route weer af te dalen richting AlpeLune.
Middag | Hydrospeed

We geven de benen rust en zoeken de verkoeling op. Met een board gaan we de Durance af. Met de stroom mee, veilig en spectaculair om mee te maken.

Avond | Workshop

Je krijgt de beste tips en trics waar je thuis mee verder kunt voor nóg meer trailrunplezier!

VRIJDAG

Verrassingsactiviteit
Voor vandaag zoeken we de leukste activiteit voor die dag! Dit kan vanalles zijn, maar iets dat jullie zeker leuk gaan vinden. We sluiten af met een verkoelend drankje op een terrasje.

ZATERDAG
Met een hoofd en trailbenen vol herinneringen reis je vandaag weer terug naar huis.

 

Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!