afslagplaats bij golf

Afslagplaats bij Golf: hoe werkt dat nou precies?

Wanneer je gaat golfen dan is het verstandig om je goed voor te bereiden zodat je snel en efficiënt de greens af kunt gaan. Bij veel sporten zoals golf is er een bepaalde etiquette waar je je aan moet houden tijdens het spelen. Zo is er een etiquette wanneer het gaat om de afslagplaats bij golf. Want hoe werkt de afslagplaats bij golf nou precies? En waar moet je op letten bij de afslagplaats bij golf? Hieronder vertellen we je wat regels die je in acht moet nemen wanneer je vanuit de afslagplaats begint met golfen.

Voor de start

Ten eerste is het belangrijk dat je jouw eigen teken op je bal zet waarmee je gaat slaan. Zo weet je tijdens het spel welke van jou is en is er minder kans dat je tijdens het spelen per ongeluk met de verkeerde bal verder gaat. Je kunt jouw teken het beste met een watervaste stift aanbrengen. Vervolgens is het ook goed om altijd een pitchfork in je zak te hebben zodat je pitchmarks op de green kunt repareren. Zet vervolgens je telefoon op stil, bel niet en gebruik ‘m alleen om eventueel een app in te vullen waarin je de score bij kunt houden.

Oefenswing

Ook is het belangrijk om altijd een- of meerdere oefenswings te maken voordat je de bal daadwerkelijk gaat slaan. Als je met een oefenswing een plag slaat dan is het netjes om het losse gras even terug te leggen en aan te stampen. Verder mag je een oefenswing nooit in de richting van andere mensen doen. Zo verklein je het risico dat ze bijvoorbeeld door kleine steentjes geraakt kunnen worden.

Afslagplaats

Wanneer je klaar bent om de bal daadwerkelijk te gaan slaan dan is het niet verstandig om de bal voor de teemarkers te leggen. Wanneer je dat wel doet kost je dit helaas twee strafslagen. Maar wat kan dan wel? Je kunt de bal tot maximaal twee clublengtes achter de teemarkers leggen om ‘m strafloos te slaan. Dit is ongeveer een lengte van 1.5 meter. Je mag wel zelf buiten de afslagplaats staan om de bal te slaan.

Tips voor de medespeler

Wanneer je met een medespeler speelt dan moet hij of zij zich tijdens de slag aan een aantal regels houden. Ten eerste is het respectvol om tijdens de slag van je tegenstander stil te zijn. Verder moet je op een veilige plek staan en de beste plek is schuin achter de speler. Zo kun je zien waar de bal van je tegenstander heengaat en dan zijn jullie samen minder tijd kwijt aan zoeken.

Conclusie

Zoals je kunt lezen zijn er wel wat (on)geschreven regels waar je je aan moet houden vanuit de afslagplaats bij golf. Zo is het belangrijk dat je de juiste middelen meeneemt, je telefoon op stil staat, je ballen gemarkeerd zijn én je nooit in de richting van andere mensen oefent. Tijdens het slaan mag je de bal binnen de afslagplaats leggen en je tegenstander moet stil en op een veilige plek staan. Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel de juiste tips voor de afslagplaats bij golf hebt gelezen.

Total
0
Shares
Related Posts