beste hardloop app

Wat is de beste hardloop app? Bekijk onze tips

Een rondje lopen door de weilanden, of juist door de stad of in de wijk… Wanneer je begint met hardlopen wil je dat wel op de juiste manier aanpakken. Er zijn enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden. Hoe ver moet je lopen? Hoe vaak ga je lopen? En hoe hou je bij of je ook echt beter wordt? 

Je kunt op het internet verschillende uitgebreide hardloopschema’s vinden, die je kunnen helpen bij je hardlooptrainingen en wedstrijden. Maar om zo’n schema bij te houden tijdens het hardlopen is niet echt handig, én toch echt niet meer van deze tijd. Ga dus voor een hardloop app! Er zijn verschillende hardloop apps die je kunnen helpen met je trainingsschema en het opbouwen van jouw conditie. Om jullie wat zoekwerk te besparen hebben wij alvast rondgekeken naar de 5 beste hardloop apps van 2024!

De 5 beste hardloop apps van 2024

Strava

Strava is voor ons toch echt één van de favorieten. De app is zowel gratis als betaald (voor €59,99) te verkrijgen in de Appstore of Google Play store en werkt op bijna alle smartphones. Veel hardlopers en wielrenners gingen je voor en gebruiken Strava voor het registreren van hun hardloopactiviteiten. De app heeft een aantal mooie functies:

Zo meet de app je hardlooprondje. Je krijgt de belangrijkste statistieken binnen zoals de afstand en tempo, het hoogteverschil en de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand. Hiervoor is het handig om gebruik te maken van een koptelefoon of hardloop oortjes. Met behulp van de Strava-segmenten kun je ook nog eens zien hoe jouw hardloop kwaliteiten liggen ten opzichte van andere hardlopers die dezelfde ronde lopen. 

Daarnaast kun je maandelijks meedoen aan challenges, zodat je jezelf altijd uit blijft dagen. Vind je het leuk om je vrienden uit te dagen? Ook dat is mogelijk! Daag jouw vrienden uit om de top van jullie klassement te behalen. 

Nike Run Club

Deze hardloop app behoort toch zeker tot één van de beste hardloop apps. Nike Run Club focust zich namelijk specifiek op hardlopers. Als je het aan ons vraagt behoort deze tot het rijtje omdat de app zich, naast de standaard statistieken, je ook blijft motiveren om te gaan hardlopen door gepersonaliseerde afstandsdoelen, aangepaste trainingsschema’s en contact met je vrienden. 

De Nike Run Club zorgt voor hardlooprondes die door audio begeleid worden. Nog een reden om tot onze lijst van beste hardloop apps van 2024 te behoren. Het maakt de app namelijk ideaal om kracht, snelheid en uithoudingsvermogen te verbeteren. Een leuke fun fact: als je niet begeleid wil worden door een van de nike coaches of atleten, kun je je ook laten begeleiden door mensen zoals Kevin Hart!

hardloop app
Naast al die high-tech snufjes ook al eens gedacht aan ‘analoge hulpmiddelen’? Compressiekousen kunnen bijvoorbeeld helpen ter ondersteuning van je hardloop wedstrijden en trainingen.

Runkeeper

Runkeeper behoort zonder twijfel de beste hardloop app voor beginners van 2024. De app is populair over de hele wereld. De app is voornamelijk fijn om bepaalde statistieken te meten. Hierbij kun je denken aan dingen zoals je gemiddelde snelheid, de afstand die je hebt gelopen, hoogteverschil, de route die je hebt gelopen en de tijd waarin je dat gedaan hebt. Om de vijf minuten krijg je te horen wat je gemiddelde snelheid is, hoe ver je gelopen hebt en de tijd die je erover gedaan hebt zodat je dat goed in het oog kunt houden. 

Runkeeper heeft daarnaast ook audiobegeleiding waardoor je, wanneer je koptelefoon aansluit op je telefoon, gecoacht wordt tijdens het hardlopen! Ben je weer thuis? Dan kun je je ronde terugkijken op de computer of via de app en zelfs besluiten om jouw prestaties te delen met vrienden op social media! Ideaal voor beginners dus.

Hardlopen met Evy

Hardlopen met Evy is al langer bekend en ook in 2024 nog een van de beste hardloop apps die er zijn. De hardloop app is voornamelijk bekend geworden onder de beginnende hardlopers, maar ondertussen is de app ook ontzettend fijn voor gevorderde lopers. Dat gaat van schema’s voor het lopen van 5 kilometer tot aan volledige marathons.

De gratis versie kun je gebruiken om vrije trainingen te registreren en om een trainingsdagboek bij te houden. Wanneer je houdt van coaching en schema’s ga je voor het abonnement. De kosten voor een abonnement zijn slechts €1,99 per maand of je betaald €9,99 per jaar. Vanwege deze kleine prijsjes is Hardlopen met Evy wat ons betreft een van de beste hardloop apps. 

Wanneer je kiest voor de betaalde versie krijg je toegang tot coaching, motivatie en trainingen met de juiste opbouw. Daarnaast krijg je tips over het behouden van een gezonde levensstijl en kun je advies vragen aan andere hardlopers die gebruik maken van de app. 

Map my Run

Map my Run is de laatste app in onze lijst met beste hardloop apps van 2024. De app is namelijk veel meer dan een hardloop app en is perfect wanneer je aan het hardlopen bent om af te vallen. Uiteraard houdt de app je hardlooprondes bij, kun je doelen stellen en jezelf of vrienden motiveren met de app. 

De app onderscheidt zich voornamelijk van anderen doordat de focus ligt op een gezonde levensstijl. Je kunt je voedingsgewoonten bijhouden en de app beschikt over een food tracker die ervoor zorgt dat je je calorie inname bij kunt houden. Wil jij afvallen met hardlopen? Dan is Map my Run de beste hardloop app die je kunt downloaden voor tijdens jouw hardlooprondes!

Conclusie over de beste hardloop apps van dit moment

Er zijn dus enorm veel goede hardloop apps, maar de apps die we hierboven genoemd hebben, behoren wat ons betreft toch echt tot de beste hardloop apps van 2024. Ze tracken allemaal je hardloopronde, maar elke app heeft zo zijn eigen extra voordelen! Nog één tip voor de beginnende hardloper: Start niet met hardlopen op eigen houtje, maar ga echt voor een hardloop app, of gebruik een trainingsschema om ervoor te zorgen dat je rustig en verantwoord begint. Op deze manier kan je het beter en langer volhouden. Zo blijf je gemotiveerd en zul je sneller dan ooit resultaten behalen met betrekking tot je conditie!

Denk daarnaast ook eens na over gadgets die je verder kunnen helpen bij je trainingen. Zoals een hardloop / sport horloge bijvoorbeeld. We hebben hier al eens eerder aandacht aan besteed in onze koopgids: beste hardloop horloge.

Wij hopen je in ieder geval geholpen te hebben met jouw keuze en wensen je veel veilige hardloopkilometers!

Total
0
Shares
Related Posts