andrew-tanglao-3I2vzcmEpLU-unsplash

Waarom goede hardloopschoenen belangrijk zijn én hoe je de juiste kiest

Hardlopen is een sport waarbij je optimaal kunt werken aan je conditie. Daarnaast vinden veel mensen het heerlijk om even een rondje te hardlopen in de buurt. Doe jij dit ook regelmatig, of zit je eraan te denken om te gaan beginnen met hardlopen? Dan zijn goede hardloopschoenen een must. Waarom de juiste hardloopschoenen belangrijk zijn én hoe je de beste kunt vinden, vertellen we je hieronder.

Waarom de juiste hardloopschoenen zo belangrijk zijn

Als je gaat hardlopen, begint het met het uitzoeken van de juiste hardloopschoenen. De juiste hardloopschoenen zijn namelijk belangrijker dan je denkt. Als je gaat hardlopen, komt er namelijk bij elke stap die je zet een enorme druk op je gewrichten. Die druk moet worden gedempt en daar kunnen de juiste hardloopschoenen voor zorgen. Daarnaast moet je natuurlijk ook stabiel en comfortabel meerdere kilometers achter elkaar kunnen hardlopen, zonder dat je thuiskomt met blessures; daar kunnen hardloopschoenen ook voor zorgen. Je kunt je alvast verdiepen in welke verschillende hardloopschoen er zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in het assortiment van Nike hardloopschoenen: hier vind je verschillende soorten hardloopschoenen op een rij inclusief de kenmerken per schoen, zodat je alvast kunt kijken wat het beste bij jou past. Vervolgens kun je de zoektocht naar de juiste hardloopschoenen beginnen.

De juiste hardloopschoenen kiezen: hier drie tips

Heb je al een aantal hardloopschoenen bekeken, maar weet je niet waar je op moet letten? Hieronder staan een aantal tips voor je opgesomd die je bij de zoektocht naar de juiste hardloopschoenen kunnen helpen.

Tip 1: Hardloopschoenen die dempen

Het werd net al even kort benoemd, maar het is belangrijk om te kiezen voor hardloopschoenen met een dempend effect. Zo voorkom je dat jouw gewrichten veel te verduren krijgen tijdens het hardlopen. Toch kan de hoeveelheid demping per persoon verschillen: de ene persoon vindt een hoge demping fijn, terwijl de ander liever kiest voor een schoen met een wat lagere demping.

Tip 2: De juiste schoenmaat is van groot belang

Je wil voorkomen dat jouw schoenen worden afgekneld, maar aan de andere kant is het ook niet fijn dat je voeten te losjes in de schoenen zitten. Het is daarom belangrijk om de juiste schoenmaat te achterhalen. Het is in dit geval belangrijk om de schoenen te passen en te kijken wat voor jou het prettigst is. Tijdens het passen is het belangrijk dat je kijkt of er nog wel enige ruimte in de schoen zit: de voeten kunnen namelijk nog wel opzwellen tijdens het hardlopen.

Tip 3: Ondersteuning van de schoen

De manier waarop we onze voeten bewegen, kan per persoon verschillen. De een loopt iets meer naar binnen, terwijl de ander iets meer naar buiten loopt. Het is van groot belang om erachter te komen hoe jij jouw voeten beweegt. Dit speelt namelijk een grote rol bij het uitzoeken van de juiste hardloopschoenen. Met hardloopschoenen die passen bij jouw voeten en de manier waarop je jouw voeten beweegt, maak je het risico op eventuele blessures kleiner. Je kunt ook een professional vragen om te kijken naar jouw voeten, zodat je weet welke hardloopschoenen er bij jouw voeten passen.

Total
0
Shares
Related Posts