elke dag 10km wandelen

Elke dag 10 km wandelen? Dat moet je eens proberen

Dagelijks wandelen is goed voor je. Heel goed zelfs. En nee, het is niet eens nodig om meteen all-in te gaan om de 10 km te halen. Wanneer je niet gewend bent om structureel te lopen dan kun je uiteraard ook een wandelschema maken. Zo kun je de conditie opbouwen waardoor je een paar maanden later die 10 km makkelijk wandelt. Maar wat zijn de effecten van elke dag 10 km wandelen? Wanneer je elke dag 10 km gaat wandelen dan kun je lekker wat kilootjes afvallen. Hieronder vertellen we je meer over de positieve effecten van elke dag 10 km wandelen.

Je valt af

Wanneer je elke dag 10 km gaat wandelen – en je let op je voeding – dan val je af. Maar hoeveel calorieën verbrand je dan met elke dag 10 km wandelen? Nou, gemiddeld zo’n 250 kcal per uur als je 5 km per uur wandelt. Dus met 10 km wandelen verbrand een gemiddeld persoon zo rond de 500 kcal. Goed, bij de ene zal het iets meer zijn als bij de ander want dit is afhankelijk van je gewicht, lengte en metabolisme. Om een kilo af te vallen moet je ongeveer 7.000 calorieën verbranden, dus reken maar uit!

Het verbetert je humeur

Na een drukke en hectische werkdag lachen de koude flesjes bier ( of wijn ) je al snel toe in de koelkast. Maar wanneer je na het eten de wandelschoenen aantrekt dan heeft dat een ontzettend positief effect op je humeur. Wanneer je dagelijks er even op uit trekt dan kun je de hectiek van de dag loslaten, vang je misschien wel wat warme zonnestralen én maak je jezelf fysiek moe waardoor je beter gaat slapen.

Je slaapt beter

Wanneer je op een dag veel stappen zet dan slaap je beter. Fysieke moeheid zorgt ervoor dat je beter, sneller en dieper slaapt. Je lichaam herstelt beter én je word fitter wakker.

Je versterkt je immuunsysteem

Als je elke dag 10 km gaat wandelen dan krijgt je immuunsysteem een flinke boost. Je bloed wordt namelijk beter door het lichaam getransporteerd. Je spieren krijgen een betere doorbloeding en dus meer zuurstof. Ook worden afvalstoffen beter afgebroken en afgevoerd. Elke dag 10 km wandelen heeft daarom een zeer positief effect tegen bijvoorbeeld hart- en vaatziekten.

Je hebt minder kans op chronische ziekten

Elke dag 10 km wandelen helpt ook chronische ziekten tegen te gaan. Het verlaagt namelijk je bloedsuikerniveau en risico op type 2 diabetes.

Het kan altijd en overal

Wanneer je gaat wandelen hoef je geen rekening te houden met openingstijden, medespelers of andere redenen om niet te gaan. Je kunt niet alleen elke dag, maar ook op ieder moment van de dag even er tussenuit. Je kunt alleen gaan wandelen of met een groepje. Je kunt in een stad, dorp of in de natuur wandelen. Oké, wanneer het hard regent is het misschien niet heel tof om twee uur door de regen te banjeren. Maar het kan wel.

Total
0
Shares
Related Posts