fbpx
WinterTrailWeek – Programma

WinterTrailWeek – Programma

We bieden je een gevarieerd sportief winterprogramma aan, verzorgen het materiaal, de gidsen, trainers en instructeurs. Je gaat deze week de mooiste plekjes van het Nationaal parc des Ecrins op een sportieve manier ontdekken!

ZATERDAG

Vandaag is je reisdag. Welkom in Frankrijk! Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een ontspannen bijklets-rondje om het chalet. Aan het einde van de middag trailen we een klein losloopje van maximaal 45 minuten.

ZONDAG

Ochtend | Kennismakingstrail 

We gaan op pad en verkennen de sneeuw, de relatief vlakke traverse paadjes en de omgeving! Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Afhankelijk van de sneeuwomstandigheden zijn we korter of langer onderweg. Wat maakt het uit, we hebben vakantie!

Middag | Sneeuwploetertrail 😉

Nu het toch vakantie is … gaan we vanmiddag natuurlijk weer naar buiten! We zoeken naar een route waarin je te maken krijgt met allerlei winterse ondergronden. Sneeuw, ijs, stenen, klimmen, klauteren, glijden. Heel veel leren, vallen en weer opstaan. Figuurlijk en misschien wel letterlijk :).

We maken de route zo afwisselend mogelijk met natuurlijk een paar mooie uitzichten om even van je af te turen. Deze training wordt gegeven door snowracer én fysiotherapeut Jeroen Snick.

Gegarandeerd: handen én voeten zijn nodig en sneeuwballen gooien is toegestaan ;)!

Avond | Workshop

‘Trailruntips in de winter’ van sportfysiotherapeut én snowracer Jeroen Snick

MAANDAG

Ochtend | Langlaufen

Vandaag pak je de langlaufdraad weer op waar je ooit gebleven of je gaat deze sport voor het eerst ervaren onder leiding van een langlauf instructeur. We beginnen op een vlak ‘oefenrondje’ en als het lukt maken we vandaag al onze eerste tour door de d’Onde vallei!

Middag | Snowbiken of vrij

De lokale en enthousiaste Maurice neemt je mee voor een mountainbike tour door de sneeuw. We doen dit in kleine groepjes, dus we spreken vooraf met elkaar af wie op welke dag mee wil. Ga je niet mountainbiken dan kunnen we je vast vinden op de skipiste of in de wellness van het chalet.

Je kunt bij inschrijving aangeven of je skiles wilt.

Avond | Night Tourski

De Nederlandssprekende Anna neemt je mee de berg op van Puy Saint Vincent. Misschien is vandaag wel de allereerste keer dat je op tourskies inklikt. We maken in een relaxt tempo een hoogteverschil van zo’n 300 meter en oefenen met alles wat te maken heeft met het tourskiën. We komen uit bij de skipiste, maken nog even een groepsfoto en dalen dan in het licht van onze hoofdlampjes af.

DINSDAG

Langlaufen 

Heb je de smaak te pakken van het langlaufen of wil je nog even oefenen? Als je wilt kun je vandaag meer ‘op & neer’ met het langlaufen. Vergeet niet af en toe te stoppen om te genieten van de vergezichten. Het is een fantastische sport als je houdt van inspanning in een stil en verlaten landschap.

Snowbiken

De lokale en enthousiaste Maurice neemt je mee voor een mountainbike tour door de sneeuw.

WOENSDAG

Ochtend & Middag| Tourskiën (cursusdag)

Deze dag gaan we weg van de pistes en een bijzondere vallei in waar je leert tourskiën van de Nederlands berggids Martijn Schell. Martijn deelt zijn passie voor het tourskiën en kent de mooiste plekjes van de Ecrins. We hebben deze dag zó ingericht dat als je van de blauwe of piste af kunt komen, dat je kennis kunt maken met deze tourskidag.

Avond | Avondhike naar berghut

We lopen in het licht van de maan en een eindeloze sterrenhemel naar Tournoux dat zo’n 200 meter boven Chalet AlpeLune ligt. De huttewaard staat ons al enthousiast op te wachten en heeft het binnen lekker warm gestookt. Je zoekt een plekje en zal smullen van een heerlijke kaasfondue.

DONDERDAG

Ochtend | Trailrunavontuur naar één van de twee huistoppen

Ai ai ai … twee huistoppen in de achtertuin. Op beide toppen rondom uitzicht waar je stil van wordt. Keuze stress, maar daar gaan we uitkomen! Wie gaat er mee? Tijdens deze trail krijg je weer veel tips & trics van snowracer én fysiotherapeut Jeroen Snick om zo leuk én slim mogelijk boven te komen!

Middag | Vrij

Je kunt bij inschrijving aangeven of je skiles wilt.

Avond | Workshop

International Mountain Leader Allard van Lingen verteld ons over ‘Weerkunde in de winter’

VRIJDAG

Avontuurlijke Alpinetour op sneeuwschoenen

Onder leiding van International Mountain Leader Allard van Lingen van Bergwandelen.com

ZATERDAG

Met een lijf en hoofd vol herinneringen reis je vandaag weer terug naar huis

Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!