fbpx
WinterTrailWeek – Programma

WinterTrailWeek – Programma

De WinterTrailWeek is in 2019 al geweest.
Stuur een berichtje als je interesse hebt in de 2020 editie!


We bieden je een gevarieerd sportief winterprogramma aan, verzorgen het materiaal, de gidsen, trainers en instructeurs. Je gaat deze week de mooiste plekjes van het Nationaal parc des Ecrins op een sportieve manier ontdekken!

ZATERDAG

Vandaag is je reisdag. Welkom in Frankrijk! Maak het jezelf comfortabel, installeer je ‘thuis’ voor deze week en als je zin hebt loop je met ons mee voor een ontspannen bijklets-rondje om het chalet. Aan het einde van de middag trailen we een klein losloopje van maximaal 45 minuten.

ZONDAG

Ochtend | Snowtrail

We zoeken naar een route waarin je te maken krijgt met allerlei winterse ondergronden. Sneeuw, ijs, stenen, klimmen, klauteren, glijden. Heel veel leren, vallen en weer opstaan. Figuurlijk en misschien wel letterlijk :).

We maken de route zo afwisselend mogelijk met natuurlijk een paar mooie uitzichten om even van je af te turen. Deze training wordt gegeven door snowracer én fysiotherapeut Jeroen Snick. Je krijgt tips&trics voor het specifieke trailrunnen in de condities van dat moment waar je de hele week plezier van hebt!

Gegarandeerd: handen én voeten zijn nodig en sneeuwballen gooien is toegestaan ;)!

Middag | Kennismakingstrail

Nu het toch vakantie is … gaan we vanmiddag natuurlijk weer naar buiten! We gaan op pad en verkennen de sneeuw, de relatief vlakke traverse paadjes en de omgeving! Onderweg krijg je een goed beeld van de vallei. Afhankelijk van de sneeuwomstandigheden zijn we korter of langer onderweg. Wat maakt het uit, we hebben vakantie!

Avond | Workshop

‘Trailruntips in de winter’ van sportfysiotherapeut én snowracer Jeroen Snick

MAANDAG

Ochtend | Vrij

Je kunt bij inschrijving aangeven of je skiles wilt.

Middag | Langlaufen

Vandaag pak je de langlaufdraad weer op waar je ooit gebleven of je gaat deze sport voor het eerst ervaren onder leiding van Lionel onze langlauf instructeur. We beginnen op een vlak ‘oefenrondje’ en als het lukt maken we vandaag al onze eerste tour door de d’Onde vallei!

Avond | Night Tourski

Een Berggids neemt je mee de berg op van Puy Saint Vincent. Misschien is vandaag wel de allereerste keer dat je op tourskies inklikt. We maken in een relaxt tempo een hoogteverschil van zo’n 300 meter en oefenen met alles wat te maken heeft met het tourskiën. We komen uit bij de skipiste, maken nog even een groepsfoto en dalen dan in het licht van onze hoofdlampjes af.

DINSDAG

Ochtend | Snowbiken

De lokale en enthousiaste Maurice neemt je mee voor een mountainbike tour door de sneeuw.

Middag | Langlaufen 

Vandaag gaan we verder met onze langlauf skills o.l.v. Lionel. We zoeken het hogerop en gaan genieten van de inspanning en prachtige uitzichten op de Fournel Vallei en de omgeving van Tournoux.

WOENSDAG

Ochtend & Middag| Tourskiën (cursusdag)

Deze dag gaan we weg van de pistes en een bijzondere vallei in waar je leert tourskiën van de Nederlands berggids Martijn Schell. Martijn deelt zijn passie voor het tourskiën en kent de mooiste plekjes van de Ecrins. We hebben deze dag zó ingericht dat als je van de blauwe of piste af kunt komen, dat je kennis kunt maken met deze tourskidag.

DONDERDAG

Ochtend | Trailrunavontuur naar één van de twee huistoppen

Ai ai ai … twee huistoppen in de achtertuin. Op beide toppen rondom uitzicht waar je stil van wordt. Keuze stress, maar daar gaan we uitkomen! Wie gaat er mee? Tijdens deze trail krijg je weer veel tips & trics van snowracer én fysiotherapeut Jeroen Snick om zo leuk én slim mogelijk boven te komen.

In de afdaling lopen we langs Refuge Pousterle en genieten we van de lunch van de huttewaard.

Middag | Vrij

Je kunt bij inschrijving aangeven of je skiles wilt.

Avond | Workshop

International Mountain Leader Allard van Lingen verteld ons over ‘Weerkunde in de winter’

VRIJDAG

Avontuurlijke Alpinetour op sneeuwschoenen

Onder leiding van International Mountain Leader Allard van Lingen van Bergwandelen.com

ZATERDAG

Met een lijf en hoofd vol herinneringen reis je vandaag weer terug naar huis

Bovengenoemd programma kan op elk moment aangepast worden als de (weers)omstandigheden daarom vragen. We houden je daar uiteraard van op de hoogte!